HomeHL-9Τι αναφέρει για τις συνθήκες θανάτου 56χρονου κτηνοτρόφου στο Οροπέδιο, στενός του φίλος

Τι αναφέρει για τις συνθήκες θανάτου 56χρονου κτηνοτρόφου στο Οροπέδιο, στενός του φίλος

Συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον άτυχο κτηνοτρόφο στην τελευταία του κατοικία μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανείπωτος πόνος για την οικογένεια του 56χρονου Θεοχάρη Περβολαράκη, του κτηνοτρόφου που άφησε την τελευταία του πνοή, το πρωί της Τρίτης στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου ενώ βρισκόταν στο ποιμνιοστάσιο του

Συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον 56χρονο, την Τετάρτη, στην τελευταία του κατοικία μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Εν τω μεταξύ στενός φίλος του 56χρονου κτηνοτρόφου περιγράφει με ανάρτηση του στο facebook τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του φίλου του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μεταφέρθηκε με καρότσα του αγροτικού μέχρι την εκκλησία που τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ».

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι δεν έχει διάθεση αλλά ούτε και δύναμη να κοντραριστεί με κανένα αλλά στόχος του, μέσα από τα λεγόμενα του, είναι να μάθουμε από τα λάθη μας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Tι αναφέρει:

Λοιπόν …..για να μην υπάρχουν διαστρεβλώσεις (γιατί είδα ρεπορτάζ διάφορα ) , για τη μνήμη του Θεοχάρη και να διορθώνομαστε από τα λάθη μας θα περιγράψω ακριβώς τι συνέβη χθες στο Καμινάκι με τη σειρά.
8:10 υπάρχει κλήση στο κέντρο υγείας
8:13 υπάρχει κλήση στη πυροσβεστική
8:15 υπάρχει κλήση στο ΕΚΑΒ
8:30 Υπάρχει κλήση με το Δήμο
Το ΕΚΑΒ έρχεται (έχουμε όχημα 4Χ4 ) αλλά έλλειψη αλυσίδων δεν μπορεί να μετακινηθεί προς το σημείο είπε και σταματά στην εκκλησία του χωριού στο κεντρικό δρόμο .
Ο Γιατρός μη έχοντας άλλη επιλογή μεταφέρεται με το μεγάλο όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας 300 μέτρα από το σημείο που βρίσκεται ο άνθρωπος
Και από κει με τα πόδια (δεν έχω υπόψιν αν μπορούσε να μεταφέρει εξοπλισμό )
Ο ένας φορτωτής δεν είχε αλυσίδες και είπε δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης αν και τον συνάντησαν στο δρόμο τα παιδιά που με 4Χ4 και χωρίς αλυσίδες έφτασαν στο σημείο μετά από 20 λεπτά από τις 8:15 που ενημερώθηκαν δηλ 8:35 .
Η πυροσβεστική με το Γιατρό φτάνουν στο σημείο 9:47
Ο δεύτερος φορτωτής ξεχιονιζει Αβρακοντε παίρνει εντολή (τι ώρα δε ξέρω ) και 9:50 περνάει από Καμινάκι για να πάει στο σημείο μεταφέροντας και 2 αστυνομικούς για αυτοψία …..
Ο Άνθρωπος έχει πεθάνει και μεταφέρεται στην καρότσα του αγροτικού μέχρι την εκκλησία που τον παραλαμβάνει το ΕΚΑΒ ….
Έχω τις εξής παρατηρήσεις
Α)ξέρουμε για την Μήδεια δέκα μέρες δεν πρέπει τα οχήματα και οι υπηρεσίες να είναι εφοδιασμένες με τα μέσα για να ανταποκριθούν .
Β)Μπορεί να πέθαινε ο άνθρωπος ούτως η άλλως ,δε πρέπει όμως να εξαντλούμε τα περιθώρια έστω κι αν υπήρχε 1% να ζήσει ?? Και
Γ) το 2021 μεταφέρονται οι νεκροί στη καρότσα αγροτικού σε πιο κράτος ??
Δεν έχω ούτε διάθεση ούτε τη δύναμη να κοντραριστώ με κανένα
Ας μάθουμε όμως από τα λάθη μας να βελτιωθούμε

Να υπενθυμίσουμε ότι ο άτυχος κτηνοτρόφος την Τρίτη έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο ποιμνιοστάσιο του ενώ είχε αποκλειστεί εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης στην περιοχή που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε πάει με το γιο του στο ποιμνιοστάσιο του στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου προκειμένου να ταΐσει τα ζώα του.

Ένοιωσε μία αδιαθεσία και ο γιος του ειδοποίησε αμέσως της αρχές. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος από τα χιόνια.

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου και της ΕΜΑΚ για να προσεγγίσουν τον άτυχο άνδρα, ήταν ήδη αργά για τον 56χρονο ο οποίος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση