HomeHL-9Γ. Σουρβίνος : Λάθος ο αριθμός των εντοπισμένων κρούσματων μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού

Γ. Σουρβίνος : Λάθος ο αριθμός των εντοπισμένων κρούσματων μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού

Τις επόμενες ώρες, πρόσθεσε, αναμένεται να βγει εκ νέου η σχετική έκθεση από τον ΕΟΔΥ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

162 εντοπισμένα κρούσματα μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού στο νομό Λασιθίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2.

Η ΑΝΑΤΟΛΗ εξαιτίας και του πολύ μεγάλου αυτού αριθμού, άμεσα επικοινώνησε προς επιβεβαίωση του με τον καθηγητή Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ Γιώργο Σουρβίνο, ο οποίος και μας είπε ότι τελικά ο αριθμός των εντοπισμένων κρουσμάτων μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού στο νομό Λασιθίου είναι 16 και όχι 162 όπως αρχικά ανακοινώθηκε εκ παραδρομής.

Τις επόμενες ώρες, πρόσθεσε, αναμένεται να βγει εκ νέου η σχετική έκθεση από τον ΕΟΔΥ.

Όπως έχει αναφέρει το cretapost, 184 κρούσματα μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί έως σήμερα στην Κρήτη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Eθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης.

Από αυτά, 162 εντοπίζονται στο νομό Λασιθίου και 22 στο νομό Ηρακλείου.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 495 θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 9 για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση