HomeΚΟΣΜΟΣΙταλία: 12.956 κρούσματα κορωνοϊού και 336 νεκροί

Ιταλία: 12.956 κρούσματα κορωνοϊού και 336 νεκροί

Μειώνονται οι ασθενείς σε ΜΕΘ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ιταλία κατεγράφησαν 12.956 νέα περιστατικά κορωνοϊού και 336 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Συνολικά, την τελευταία ημέρα στην Ιταλία πραγματοποιήθηκαν 310.994 διαγνωστικά τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να ανέρχεται σε 4,1%. Χθες τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία ήταν 10.630, με 422 θανάτους.

Μειώνονται οι ασθενείς σε ΜΕΘ στην Ιταλία

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 12 λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι κατά 232 λιγότεροι.

Η μόνη περιοχή της Ιταλίας η οποία σήμερα δεν κατέγραψε νέες μολύνσεις είναι η μικρή βορειοανατολική περιφέρεια της Βάλε Ντ’Αόστα. Από την αρχή της πανδημίας, τέλος, στη χώρα έχασαν τη ζωή τους 92.338 άνθρωποι.

Η Ιταλία σκοπεύει να εμβολιάσει 10.000.000 πολίτες

Η Ιταλία θα μπορεί να εμβολιάζει τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια πολίτες τον μήνα για τον κορωνοϊό από το Πάσχα κι έπειτα, όπως δήλωσε χθες ο γενικός διευθυντής της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της χώρας AIFA, Νικόλα Μαγκρίνι.

«Από το Πάσχα θα μπορούμε να εμβολιάζουμε δέκα εκατομμύρια πολίτες και πλέον τον μήνα», δήλωσε ο Μαγκρίνι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Corriere della Sera», ερωτηθείς για το πότε θα μπορέσει η Ιταλία να ξεκινήσει την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση