HomeΕΛΛΑΔΑAνελκυστήρας Ακρόπολης: Καταγγελία για λειτουργία χωρίς νόμιμη άδεια, δύο μήνες μετά τη φιέστα εγκαινίων

Aνελκυστήρας Ακρόπολης: Καταγγελία για λειτουργία χωρίς νόμιμη άδεια, δύο μήνες μετά τη φιέστα εγκαινίων

Τι αναφέρει δημοτική κίνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη η δημοτική κίνηση Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα που εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων. Δύο μήνες μετά το σόου της κυβέρνησης παρουσία του πρωθυπουργού και της υπουργού Πολιτισμού, κάνει λόγο για παράνομη λειτουργία του ανελκυστήρα πρόσβασης ΑμεΑ που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο πιο εμβληματικό αρχαίο μνημείο της χώρας μας, την Ακρόπολη.

Όπως συμπεραίνεται από την απάντηση του αρμόδιου Γραφείου Ανελκυστήρων του Δήμου Αθηναίων σε σχετικό ερώτημα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, ο ανελκυστήρας που τοποθετήθηκε πρόσφατα για την πρόσβαση ΑμεΑ στον Βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών, δεν έχει λάβει τη νόμιμη άδεια λειτουργίας, δεδομένου ότι το αρμόδιο γραφείο του δήμου Αθηναίων δηλώνει ότι δεν έχει καν κατατεθεί σχετικό αίτημα!

Ένα ζήτημα που αξιοποιήθηκε τόσο πολύ επικοινωνιακά από την κυβέρνηση και εργαλειοποιήθηκε δεόντος ακόμη και προεκλογικά από τη Νέα Δημοκρατία, θα περίμενε κανείς να αντιμετωπιστεί με την πρέπουσα σοβαρότητα και με στοιχειώδη υπευθυνότητα, και πάντως με την σχολαστική τήρηση των κείμενων διατάξεων για την ασφάλεια λειτουργίας ανελκυστήρων και επιβαινόντων σε αυτούς. Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για την πρόσβαση αναπήρων στην Ακρόπολη, στο κορυφαίο μνημείο του κλασικού κόσμου και εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, «η επίκληση «κοινωνικής ευαισθησίας» στο ζήτημα αυτό αποδεικνύεται προσχηματική και κενή περιεχομένου, όπως ακριβώς έγινε και με τις απαράδεκτες και εκτεταμένες επιστρώσεις του Βράχου με μπετό, εργασίες που, παρότι οδήγησαν και στις ντροπιαστικές εικόνες της πλημμυρισμένης Ακρόπολης, συνεχίζονται προκλητικά, παραβλέποντας τις ενστάσεις της επιστημονικής κοινότητας».

Φιέστα παρουσία του πρωθυπουργού

Αξίζει δε να θυμίσουμε την επικοινωνιακή φιέστα των εγκαινίων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ακριβώς δύο μήνες νωρίτερα, εν μέσω πανδημίας και με κλειστή την Ακρόπολη, που προφανώς είχαν προτεραιότητα χάριν εντυπώσεων στην κοινή γνώμη, αλλά εν τέλει σε βάρος της ασφάλειας των επισκεπτών της Ακρόπολης.

Τότε ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για «σπουδαία και φωτεινή ημέρα» και για «εμβληματικό έργο», ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία.

Το έργο κατασκευάστηκε «πολύ γρήγορα» όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Λίνα Μενδώνη, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Ωνάση και του Υπουργείου Πολιτισμού.

topontiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση