HomeCity GuideH παιδική παράσταση «Οι Θεοί του Ολύμπου και η αγάπη του Προμηθέα για τον άνθρωπο» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού

H παιδική παράσταση «Οι Θεοί του Ολύμπου και η αγάπη του Προμηθέα για τον άνθρωπο» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την παιδική παράσταση “Οι Θεοί του Ολύμπου και η αγάπη του Προμηθέα για τον άνθρωπο” συνεχίζονται οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture!

Η ιστορία “Οι Θεοί του Ολύμπου και η αγάπη του Προμηθέα για τον άνθρωπο” είναι βασισμένη στον μύθο της δημιουργίας της δωδεκάθεης βασιλείας του Ολύμπου και στον μύθο του Προμηθέα, όπως αυτοί αναφέρονται στην Ελληνική μυθολογία στην επικρατέστερη μορφή τους. Από την ένωση της Θεάς Γαίας με τον Θεό Ουρανό μέχρι την Βασιλεία των δώδεκα θεών του Ολύμπου. Παρουσιάζεται αναλυτικά το γεναιολογικό δέντρο των Θεών, οι μάχες τους για επικράτηση και η κυριαρχία των βασιλείων τους. Στον μύθο του Προμηθέα παρουσιάζεται η δημιουργία των πρώτων ανθρώπων και ζώων στη γη καθώς και η προσφορά του Προμηθέα στο ανθρώπινο είδος. Η διαμάχη του με τον Θεό Δία, η αιχμαλωσία του και τελικά η απελευθέρωση του.
Την on line πρεμιέρα της παράστασης μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 στις 19:30 στο σύνδεσμο που ακολουθεί https://youtu.be/MI-eRyuGjI0 ενώ μετά την πρώτη προβολή της θα παραμείνει διαθέσιμη, on demand, στη ζώνη θέασης «Κόκκινη κλωστή δεμένη».

*Σημειώνεται πως η παράσταση περιλαμβάνει την επιλογή παρακολούθησης με ελληνικούς ή αγγλικούς υπότιτλους

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Χαρά-Μαρία Ζαρωνάκη • Αφηγήτρια: Χαρά-Μαρία Ζαρωνάκη • Βοηθός αφηγήτριας: Φίλιππος Ελ Μποργκίνη • Σκηνοθέτης: Χαρά-Μαρία Ζαρωνάκη • Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Τσαγκαράκης • Βιντεοσκόπηση: Βασίλης Τσαγκαράκης • Ηχολήπτης: Μανώλης Τσιριγωτάκης • Σκηνογραφία: Χαρά-Μαρία Ζαρωνάκη • Οργάνωση Παραγωγής: Ραφαέλ Ελ Μποργκίνη
Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Ψηφιακό Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί»

Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στον λόφο ΦΟΥΡΝΙ του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Διαφήμιση
Διαφήμιση