HomeΚΡΗΤΗΑφιέρωμα του «Windscreen» στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου

Αφιέρωμα του «Windscreen» στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αφιέρωμα στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου, σε εκτενές 4σέλιδο άρθρο του σε μια συλλεκτική έκδοση με αφορμή τον διεθνή εορτασμό της 70ής επετείου της απόβασης της Νορμανδίας, κάνει το διεθνούς κυκλοφορίας Βρετανικό περιοδικό «Windscreen” που απευθύνεται σε συλλέκτες στρατιωτικών οχημάτων του Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου πολέμου (Windscreen-“The magazine of the Military Vehicle Trust”).

Ο γραμματέας του “Military Vehicle Trust” Tim Gosling, αφού επισκέφθηκε το Στρατ. Μουσείο Χρωμοναστηρίου και τράβηξε πλούσιο φωτογραφικό υλικό αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό του μουσείου και μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Το μουσείο βρίσκεται σε μια εντυπωσιακή βίλα 400 ετών, η οποία παραχωρήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στη συνέχεια ανακαινίστηκε πλήρως, για να εγκαινιαστεί εκεί το Στρατιωτικό Μουσείο Ρεθύμνου, τον Μάιο του 2010”. Στη συνέχεια του άρθρου, αναφερόμενος στους αγώνες των Κρητών, επισημαίνει. «Η ανάγνωση και η ενημέρωση σχετικά με τους θανάτους και τις καταστροφές που υπέστησαν οι Κρητικοί από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου ήταν μια αφυπνιστική εμπειρία».

Ο Tim Gosling αφού αναφέρεται εκτενώς στα κειμήλια και στα ιστορικά οχήματα που εκτίθενται στο Στρατιωτικό Μουσείο, εκφράζει την απορία του για το πώς καταφέρθηκε να μεταφερθούν όλα αυτά τα άρματα μάχης, το ελικόπτερο και το αεροπλάνο σε μια τόσο δύσβατη περιοχή και κλείνοντας επισημαίνει: “Το μουσείο είναι ένας εξαιρετικός προορισμός από κάθε άποψη και χάρηκα πολύ που συνάντησα το φιλικό και πρόθυμο προσωπικό του. Αν βρίσκεστε στην περιοχή, συνιστώ ανεπιφύλακτα να το επισκεφθείτε.”
goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση