HomeΕΛΛΑΔΑΤσακαλώτος: Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα για την μεσαία τάξη

Τσακαλώτος: Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα για την μεσαία τάξη

«Ο Μητσοτάκης θέλει εναγωνίως εκλογές»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εμμεση απάντηση στον Παύλο Πολάκη για το τι έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη, δίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις περί υπερφορολόγησης επί των ημερών του στο υπουργείο Οικονομικών της μεσαίας τάξης, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως «έχω παρουσιάσει και εγώ αλλά και πολλοί άλλοι τα στοιχεία που αποδεικνύουν πόσο χάσανε τα μεσαία στρώματα σε όρους εισοδήματος λόγω της χρεοκοπίας της χώρας και την εφαρμογή των 2 πρώτων μνημονίων. Και πως το μεγαλύτερο κομμάτι των μεσαίων στρωμάτων είδε, έστω και μικρή, βελτίωση κατά την διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης». «Δεν έχω δει καμία σοβαρή στοιχειοθετημένη ανάλυση που αμφισβητεί αυτήν την εικόνα» επισήμανε ο ίδιος, για να ξεκαθαρίσει στη συνέχεια πως «θα μπορούσαμε προφανώς, αν είχαμε λιγότερους περιορισμούς κατά την διάρκεια του τρίτου μνημονίου και περισσότερο χρόνο μετά από την έξοδο, να είχαμε κάνει περισσότερα».

Μιλώντας στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr ο κ. Τσακαλώτος τάσσεται υπέρ της προοπτικής εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας πως «ο στόχος της Αριστεράς είναι να βελτιώσει τις ζωές του κόσμου. Αυτό μπορεί να το κάνει πολύ καλύτερα από την θέση της κυβέρνησης» και προσθέτει ότι «θέλουμε να κερδίσουμε για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοινωνικά χρήσιμοι».

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για την ανάγκη «προοδευτικής διακυβέρνησης», στην οποία πολλάκις έχει αναφερθεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Τσακαλώτος απαντά: «Μα είναι διακεκριμένος στόχος μας. Προοδευτική διακυβέρνηση σημαίνει μια κυβέρνηση που θα ενισχύσει τον κόσμο της εργασίας, θα ισχυροποιήσει το κοινωνικό κράτος, θα επεκτείνει τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, θα προστατεύσει το περιβάλλον».

Αναφερόμενος στην ίδρυση της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα», ο κ. Τσακαλώτος περιέγραψε ότι «η Ομπρέλα είναι η συνάντηση μελών του κόμματος που ενδιαφέρονται και μεριμνούν ώστε η 2η φορά Αριστερά να γίνει γρήγορα και σωστά. Την αποτελούν άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες, με διαφορετική κομματική διαδρομή που τους ενώνουν κοινές αξίες και κοινές διαπιστώσεις στα βασικά, αλλά απολύτως αναγκαία για ένα κόμμα της Αριστεράς», ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι «τα περί εσωκομματικής αντιπολίτευσης τα λένε άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν ζήσει τι σημαίνει εσωκομματική αντιπολίτευση». «Ο Αλέξης Τσίπρας αν και νέος άνθρωπος έχει ζήσει δύο φορές στο παρελθόν την αφόρητη κατάσταση όπου η εσωκομματική αντιπολίτευση αμφισβητούσε με κάθε τρόπο, συνήθως αθέμιτο, την ηγεσία του κόμματος. Δεν παρασύρεται δηλαδή από τους καλοθελητές και το απέδειξε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Καταληκτικά, ο ίδιος υπεραμύνθηκε της λειτουργίας των τάσεων εντός του κόμματος. «Οι τάσεις, τα ρεύματα ιδεών είναι πλούτος για το κόμμα μας». «Άλλωστε όπως λέει και ο Αλέξης Τσίπρας «Τα δήθεν εσωκομματικά μέτωπα είναι κατασκευάσματα αυτών που πιστεύουν στα κόμματα – νεκροταφεία ιδεών. Θα ήταν αφύσικο άλλωστε, σε μια τέτοια συγκυρία στην Ελλάδα και διεθνώς, όπου η πανδημία έχει αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων, ένα πολιτικό κόμμα του δικού μας χώρου να μη συζητά, να μην επερωτά, να μη σταματά να αναζητά διαρκώς τρόπους ώστε να κάνει την πολιτική του πιο αποτελεσματική και χρήσιμη για την κοινωνία», καταλήγει.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση