HomeΚΟΣΜΟΣΕμβόλια: Ιταλία και Πολωνία απειλούν να κινηθούν νομικά κατά Pfizer και AstraΖeneca

Εμβόλια: Ιταλία και Πολωνία απειλούν να κινηθούν νομικά κατά Pfizer και AstraΖeneca

Εξηγήσεις ζητά η ΕΕ για τις αιφνίδιες καθυστερήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ιταλία θα προχωρήσει στη λήψη νομικών ενεργειών κατά της Pfizer και της Astrazeneca σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των δόσεων και όχι η επιδίωξη αποζημιώσεων, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός των Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Εργαζόμαστε ώστε το πλάνο του προγράμματος εμβολιασμών μας, να μην αλλάξει. Ενεργοποιούμε όλα τα κανάλια, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πράξει ότι είναι δυνατό, ώστε αυτοί οι κύριοι να σεβαστούν τα συμβόλαια τους» δήλωσε ο Ντι Μάιο στην κρατική τηλεόραση RAI.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε χθες μέσω Facebook, ότι η χώρα του θα προσφύγει, με κάθε ένδικο μέσο, για να ζητήσει τον σεβασμό των όρων των συμφωνιών που η Ιταλία υπέγραψε με τις Pfizer και AstraZeneca για την παράδοση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Εξηγήσεις ζητά η ΕΕ, να κινηθεί νομικά απειλεί η Πολωνία

Την Παρασκευή, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Πολωνία δήλωσε πως ενδέχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Pfizer τον επόμενο μήνα, αν η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δεν παραδώσει στη χώρα όλες τις δόσεις του εμβολίου της κατά της covid-19 για τις οποίες έχει δεσμευθεί, δήλωσε σήμερα ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξηγησεις για τις καθυστερήσεις προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. Η Pfizer και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξουν περισσότερες καθυστερήσεις την επόμενη εβδομάδα, μετά την επιβράδυνση των αποστολών αυτήν την εβδομάδα.

Ανησυχητικές καθυστερήσεις από Pfizer και AstraZeneca

Θυμίζουμε πως η Pfizer μείωσε έως το μισό τον όγκο των εμβολίων κατά του κορωνοϊού που θα διανείμει σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτήν την εβδομάδα, ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ενώ αυξάνεται η δυσφορία για τις απροσδόκητες περικοπές των προμηθειών από την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία.

Κατά 60% φέρεται ότι θα είναι μειωμένη η ποσότητα εμβολίων AstraZeneca που θα παραλάβει η ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως αποκάλυψε το Reutrers, περιορίζοντας έτσι τις δόσεις σε 30 εκατομμύρια, ένατι 80 που είχε συμφωνηθεί.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση