HomeHL-9Κορωνοϊός: «Ποντάρουμε στο καλό μας όνομα» λένε οι τουριστικοί παράγοντες του νησιού- «Κλειδί» οι εμβολιασμοί

Κορωνοϊός: «Ποντάρουμε στο καλό μας όνομα» λένε οι τουριστικοί παράγοντες του νησιού- «Κλειδί» οι εμβολιασμοί

Ηλικιωμένοι και εμβολιασμένοι οι πρώτοι τουρίστες στο νησί- Η Κρήτη η πιο δημοφιλής αναζήτηση για διακοπές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πιο δημοφιλής αναζήτηση για διακοπές επτά διανυκτερεύσεων μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου 2021 είναι η Κρήτη η οποία σημείωσε πτώση των τιμών κατά 10% από έτος σε έτος, σύμφωνα με έρευνα της TravelSupermarket,

Πρόκειται για ταξιδιωτικό ιστότοπο σύγκρισης τιμών διακοπών και ταξιδιών, που μέσω της έρευνας, εξετάζει τη μέση τιμή για αναζητήσεις διακοπών αυτόν τον μήνα σε σύγκριση με τη μέση τιμή των διακοπών τον Ιανουάριο του περασμένου έτους και διαπίστωσε ότι το κόστος των πακέτων για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς ήταν χαμηλότερο.

Οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις διακοπών για αναχωρήσεις Μαΐου-Οκτωβρίου:

Κρήτη
Τενερίφη
Μαλδίβες
Μαγιόρκα
Ντουμπάι
Μπαρμπάντος
Παρίσι / Disneyland
Παρίσι
Θήρα
Κανκούν
Λας Βέγκας

Οι πιο δημοφιλείς μήνες για διακοπές από πλευράς αναζητήσεων, σλυμφωνα με το money-tourism.gr είναι Μάιος έως Ιούλιος, με ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων από τον Σεπτέμβριο.

Αν και δεν μπορεί να καθορίσει την ηλικία των πελατών που κάνουν κράτηση για διακοπές, η έρευνα αναφέρει ότι οι πωλήσεις των ταξιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων έχουν αυξηθεί σημαντικά για τους ηλικιωμένους πελάτες, οι οποίοι γενικά κάνουν κράτηση για ταξίδια από τον Μάιο και μετά.

Ηλικιωμένοι και εμβολιασμένοι οι πρώτοι τουρίστες στο νησί

Με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 είναι πολύ πιθανό να αρχίσει η φετινή τουριστική σεζόν στην Κρήτη με το άνοιγμα των πρώτων ξενοδοχείων στις αρχές Μαρτίου.

Αυτές τις εκτιμήσεις κάνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης
Μιχάλης Βλατάκης, ο οποίος περιμένει ένα “ανεμικό” ξεκίνημα, αλλά ικανοποιητικά νούμερα στο κλείσιμο της
τουριστικής χρονιάς.

Το κλειδί βρίσκεται στην επιτάχυνση των εμβολιασμών

Ο ίδιος είπε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ ότι το κλειδί βρίσκεται στους εμβολιασμούς που πρέπει να επιταχυνθούν στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Με τους εμβολιασμούς η ψυχολογία του κόσμου αλλάζει, ο φόβος μειώνεται, η διάθεση για ταξίδια αυξάνεται.

“Αυτή τη στιγμή δεν κουνιέται φύλλο”, είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι υπάρχει κάποια μικρή κινητικότητα από την Αγγλία, από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Ο κ. Βλατάκης πιστεύει ότι η ροή των κρατήσεων θα αρχίσει με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ φέτος η σεζόν θα κριθεί ξεκάθαρα από τις κρατήσεις κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής.

Ωστόσο, πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί, να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τα μέτρα που θα ληφθούν σεκάθε χώρα κ.λπ.

“Ελπίζουμε ότι η σεζόν μπορεί να αρχίσει αδύναμα, αλλά θα κλείσει δυναμικά” είπε ο ίδιος, τονίζοντας ότι η
Κρήτη δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει κι αυτή την τουριστική χρονιά.

Ποντάρουμε στο καλό μας όνομα

Ο κ. Βλατάκης κατέληξε λέγοντας ότι η Κρήτη έδειξε μια καλή εικόνα στο εξωτερικό στη διαχείριση της πανδημίας έχει λίγα κρούσματα, θεωρείται ασφαλής προορισμός και αυτό θα παίξει σίγουρα σημαντικό ρόλο στην προσέλευση περισσότερων τουριστών.

Πρόεδρος ΠΟΞ: Πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες

Αναφορικά με την εξέλιξη της νέας τουριστικής χρονιάς ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Βασιλικός, σε δηλώσεις του
σημείωσε ότι το 2021 δεν σηκώνει προβλέψεις και εκτιμήσεις, καθώς υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, που θα διαμορφώσουν την εξέλιξή της. «Ούτε το 2022 θα ξυπνήσουμε και θα έχουμε τα νούμερα που επιτεύχθηκαν το 2019», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλικός, που δεν θέλησε να προβεί σε καμία εκτίμηση για την εξέλιξή της.

Φέτος, εξήγησε, δεν θα είναι μια χρονιά κανονικότητας, αφού και πάλι τα δεδομένα της χρονιάς θα τα θέσουν οι
λοιμωξιολόγοι, αλλά και η εξέλιξη του εμβολιασμού.

Πάντως ο κ. Βασιλικός έκανε λόγο και για θετικά σημάδια που θα δώσουν πόντους στον ελληνικό τουρισμό, μετά την επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας και αυτό έχει να κάνει με τη φήμη που έχει αποκτήσει η Ελλάδα από την αντιμετώπιση της Covid 19, σημειώνοντας ότι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα.

Πρώτος προορισμός για το καλοκαίρι η Κρήτη

Εν τω μεταξύ δραματική μείωση των τιμών των πακέτων διακοπών έως και 54% σε ετήσια βάση, στη Βρετανία, διαπιστώνει έρευνα του

η οποία σημείωσε πτώση των τιμών κατά 10% από έτος σε έτος. Η Τενερίφη, ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός, έχει σημειώσει πτώση των τιμών κατά 13%, ενώ τα πακέτα προς τη Μαγιόρκα, την επόμενη πιο δημοφιλή, μειώθηκαν κατά 9%. Η μεγαλύτερη πτώση των τιμών είναι για το Αλγκάρβε, όπου οι τιμές είναι κάτω 54%. Η TravelSupermarket αναφέρει ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε μείωση της ζήτησης μετά από ειδήσεις ότι ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού που βρέθηκε για πρώτη φορά στη Βραζιλία, επηρεάζει τα ταξίδια στην Πορτογαλία.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση