HomeHL-9Κικίλιας: Αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες 35-44

Κικίλιας: Αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες 35-44

Τι ανέφερε στην ενημέρωση από τον κορωνοϊό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η για τον κορωνοϊό από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 671 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 25 νεκρούς και 340 διασωληνωμένους.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι με βάση τα στοιχεία που του παρέσχε η η επιτροπή και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι τα 65 ανά 24ωρο. Πρόσθεσε ακόμη ότι παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες 35-44 ετών αλλά και ότι η «πίεση στις ΜΕΘ μειώνεται, αργά αλλά μειώνεται».

Ο υπ. Υγείας επεσήμανε επίσης ότι αυξημένα είναι τα κρούσματα σε Δυτική Αττική, Ροδόπη, Λέσβο, Κάλυμνο, Αργολίδα (η οποία μπήκε σήμερα μαζί με τη Σπάρτη σε καθεστώς ολικού lockdown), Χαλκιδική και Βοιωτία.

Ακολούθως το λόγο πήρε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Τσολιά. Οπως είπε το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά ικανοποιητικά.

Οπως επανέλαβε, από τις 16 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί από 16 Ιανουρίου, για τους άνω των 85 ετών. «Εχουν γίνει περίπου 65.000 εμβολιασμοί και η διαδικασία είναι άριστη» σημείωσε η κα Τσολιά. Πρόσθεσε πως «είναι φυσιολογικό να είναι κάποιος διστακτικός για ένα νέο εμβόλιο. Ωστόσο είναι ένα τεράστιο επίτευγμα της παγκόσμιας κοινότητας».

«Μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες. Σε αρκετές περιπτώσεις κάποια συμπτώματα οφείλονται σε άγχος κατά την ώρα του εμβολιασμού, ενώ εξαιρετικά σπάνιες είναι και οι αλλεργικές αντιδράσεις σύμφωνα με τις μελέτες» όπως εξήγησε. Διευκρίνισε επίσης ότι αλλεργίες σε τρόφιμα έντομα και κατοικίδια δεν συνιστούν αντένδειξη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση