HomeHL-TOPΣε τραγωδία εξελίχθηκε η εκδρομή στον Ψηλορείτη

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εκδρομή στον Ψηλορείτη

Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο νεαρούς ορειβάτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η ορειβασία για έναν νεαρό άνδρα από το Ηράκλειο στον Ψηλορείτη, ανήμερα των Θεοφανείων.

Δυστυχώς, ο ένας από τους δύο ορειβάτες, 22 ετών, που αναζητούνταν την Τετάρτη, εντοπίστηκε νεκρός από τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ νωρίτερα είχε εντοπιστεί τραυματισμένος ο φίλος του που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα από πτώση.

Οι δύο νεαροί, επιχειρούσαν ανάβαση στον Ψηλορείτη από την περιοχή του Μυγερού και ήταν μέλη παρέας 6 ατόμων. Το απόγευμα, στην επιστροφή τους, τα δύο άτομα χωρίστηκαν από την υπόλοιπη παρέα. Τα 4 άτομα άτομα επέστρεψαν, ωστόσο οι άλλοι 2 πιθανολογείται ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Σε κάποιο σημείο προφανώς γλίστρησαν. Ο 20χρονος, ο οποίος και ενημέρωσε τις Αρχές μέσω του 112, εντοπίστηκε εγκλωβισμένος και τραυματισμένος σε δύσβατο σημείο, ενώ ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και του 22χρονος.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε πεδινό σημείο και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ωστόσο οι διασώστες εντόπισαν νεκρό  2 ώρες αργότερα και σε ψηλότερο σημείο από τον τραυματία ορειβάτη, τον έτερο νεαρό, ο οποίος  σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είχε ήδη χάσει τη ζωή του από πτώση.

Όπως είχε αναφέρει το cretapost, η επιχείρηση έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Στην επιχείρηση διάσωσης που επικεντρώθηκε στην περιοχή Λάκκος του Μυγερού, και σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων  συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου.

.

Διαφήμιση
Διαφήμιση