HomeHL-9Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Κρήτη

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Κρήτη

Ποιοι εμβολιάστηκαν πρώτοι- Δείτε φωτογραφίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη ημέρα για το νησί η σημερινή καθώς ξεκίνησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Νοσοκομείο Χανίων οι εμβολιασμοί των υγειονομικών σε επίπεδο Κρήτης που τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού.

Πρώτη εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της Pfizer η προϊσταμένη των ΤΕΠ και της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι καθημερινά θα εμβολιάζονται 125 άτομα στο ΠΑΓΝΗ. Πρόκειται για γιατρούς και νοσηλευτές των ΜΕΘ, των κλινικών Covid αλλά και των ΤΕΠ Covid.

Η διαδικασία που ξεκίνησε στις 8 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 9 το βράδυ εξελίσσεται ομαλά.

Δείτε φωτογραφίες από τον εμβολιασμό στο ΠΑΓΝΗ  που ξεκίνησε σήμερα το πρωί:

1-51

71

2-36

3-25

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Γεωργόπουλος

4-15

6-6

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο των Χανίων 

Οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο των Χανίων ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής και ακολούθησε προσωπικό άλλων ειδικοτήτων του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εμβολιασμός γίνεται με γοργούς ρυθμούς.

Δείτε φωτογραφίες από τον εμβολιασμό στο ΓΝ Χανίων που ξεκίνησε σήμερα το πρωί:

6-5

Μανούσος Τσιτσιρίδης  Δ/ντής ΜΕΘ ΓΝ Χανίων

1-50

Αγγελική Δαμιανάκη ιατρός Πνευμονολόγος εμβολιαζόμενη, με Καστρνάκη Στυλιανό Δ/ντή ΤΕΠ

2-35

Ειρήνη Λαγουδάκη Πρόεδρος ΝΕΛ, συντονίστρια ΜΕΘ COVID νοσοκομείου

3-24

Φρόσω Τσουρακάκη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ COVID , εθελόντρια Θεσαλλονίκης.

4-14

Βαρδής Γεωργιακάκης, νοσηλευτής, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Χανίων

«Άρχισαν οι εμβολιασμοί των Υγειονομικών στην Κρήτη .
Η αρχή του τέλους της Πανδημίας..!!
Εμβόλιο αποτελεσματικό και ασφαλές.
Εμβολιαζόμαστε όλοι κτίζοντας την επιστροφή στην κανονικότητα«, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και γιατρός Λάμπρος Βαμβακάς.

Επί της ουσίας σήμερα προστίθενται 42 νέα Νοσοκομεία στα 9 Νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, το νοσοκομείο Ρεθύμνου και στο Λασίθι, ενώ έως τις 20 Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του νησιού, κάτι που όμως θα εξαρτηθεί από την επάρκεια των εμβολίων.

Την Κυριακή ξεκίνησε η μεταφορά των εμβολίων

Η διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, με ευθύνη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, με την συνοδεία αυτοκινητοπομπής της ΕΛ.ΑΣ. όπως άλλωστε προέβλεπε η επιχείρηση «Ιπποκράτης».

Τα ειδικά ψυγεία μεταφέρθηκαν στα δύο νοσοκομεία της Κρήτης μαζί με τις πρώτες δόσεις των εμβολίων, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός συμπεριελάμβανε όλα τα νοσοκομεία του νησιού

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός συμπεριελάμβανε τον εμβολιασμό σε όλα τα νοσοκομεία, ωστόσο σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η αναβολή έχει να κάνει με διαδικαστικά θέματα.

Μάλιστα στο Ρέθυμνο επικράτησε αναστάτωση καθώς οι υγειονομικοί που είχαν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους την Δευτέρα έλαβαν μήνυμα για ακύρωση Στόχος της 7ης ΥΠΕ είναι ο εμβολιασμός να έχει ολοκληρωθεί στις 20 Ιανουαρίου.

Σε 3 φάσεις ο εμβολιασμός- Αρχίζει ο εμβολιασμός του ιδιωτικού τομέα

Στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα προστίθενται σταδιακά τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία – σήμερα προστίθενται και 5 Στρατιωτικά Νοσοκομεία – ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, σήμερα ξεκινάει ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20/1/2021.

Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20/1/2021 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η σταδιακή ένταξη των Νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος, τόσο στον ασφαλή εφοδιασμό, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου από την αποθήκευση και διανομή του, έως τη διενέργεια των εμβολιασμών.

Η τακτική της σταδιακής έναρξης των εμβολιασμών ακολουθείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιοι επιμένουν να βαφτίζουν τον σχεδιασμό σε τρεις φάσεις, αναβολή. Είναι οι ίδιοι «πρόθυμοι» που θα έσπευδαν να καταγγείλουν και την ακριβώς αντίθετη τακτική». δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη έφτασαν το πρωί της Τετάρτης λίγο περισσότερα από 10 χιλιάδες εμβόλια της Pfizer, κατά της covid-19.

Τα εμβόλια έφτασαν στο νησί με το πλοίο των Μινωικών Γραμμών και η μεταφορά τους έγινε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Στις εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται βρίσκονται επί 24ωρου βάσεως άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και κλιμάκιο της πυροσβεστικής.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση