HomeHL-9Ο καιρός στην Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ισχυρούς νοτιάδες

Ο καιρός στην Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ισχυρούς νοτιάδες

Η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες είναι τα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και τη Θράκη, βαθμιαία στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και από το απόγευμα στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ηρακλείου… προειδοποιεί

Οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες σκαφών εξέδωσε το Λιμεναρχείο Ηρακλείου με αφορμή το σημερινό σκηνικό του καιρού.

Πιο συγκεκριμένα: «Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων στην περιοχή μας ποίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση