HomeHL-SportsΤι έχουμε δει στο πρώτο μισό της Superleague

Τι έχουμε δει στο πρώτο μισό της Superleague

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Με την Superleague, να έχει ρίξει αυλαία για το 2020 και τον πρώτο γύρο να έχει (τυπικά και μόνο) τελειώσει, ας δούμε την μέχρι τώρα εικόνα των ομάδων. Δηλαδή, τις σταθερές αξίες, τις εκπλήξεις και τις μεγάλες απογοητεύσεις.

Με πολλές αναμετρήσεις να έχουν αναβληθεί λόγω κορονοϊού, δεν έχουν όλες οι ομάδες ολοκληρώσει και τους 13 αγώνες του πρώτου γύρου αλλά σίγουρα έχει δημιουργηθεί μια πρώτη εικόνα για την έκβαση του πρωταθλήματος.

Σίγουρα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, όπου για άλλη μια χρονιά κάνουν πορεία πρωταθλητισμού είναι στις σταθερές αξίες που προανέφερα. Και οι δύο είχαν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που ξεκίνησαν από πολύ νωρίς και δεν ολοκληρώθηκαν και με τον καλύτερο τρόπο.

Όμως φιγουράρουν στην 1η και την 3η θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα, έχουν βάλει γερές βάσεις για την είσοδο στα πλέι οφ και θα είναι σίγουρα μες στους διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός, θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και το νέο έτος, όμως έχει ένα μαξιλαράκι τριών βαθμών από την δεύτερη θέση και το κατάλληλο μομέντουμ για να διατηρηθεί στα ψηλά.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, είχε και αναταράξεις με την αλλαγή προπονητή και τον επώδυνο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, αλλά με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του, έχει ανοδική πορεία και δείχνει να μπορεί να διατηρηθεί στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Στις σταθερές αξίες, σε σύγκριση τουλάχιστον με την περσινή χρονιά, είναι και ο ΟΦΗ, καθώς είναι αρκετά μακριά από το να κινδυνέψει η παραμονή του, αλλά και συνεχίζοντας αυτήν την πορεία μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδο του στα πλέι οφ και κατά συνέπεια το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Και όλα αυτά σε μια χρονιά που ξεκίνησε με ευρωπαϊκό αποκλεισμό και κακά αποτελέσματα.

Όσον αφορά τις εκπλήξεις, φυσικά πρώτος άξιος αναφοράς είναι ο Άρης, που φέτος πραγματικά κάνει πορεία πρωταθλητισμού και βάζει δύσκολα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Παρά τον καλοκαιρινό αποκλεισμό, έχουν πετύχει σπουδαίες νίκες εντός και εκτός έδρας και είναι πιο κοντά στην είσοδο του στην πρώτη τριάδα από ότι έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια.

Επίσης πολύ καλή πορεία, τηρουμένων των αναλογιών, πραγματοποιεί και ο Βόλος, που είναι στην 7η θέση, έναν μόλις βαθμό, από την είσοδο στα πλέι οφ. Οι Θεσσαλοί βρίσκονται σε καλό φεγγάρι, φαίνεται ότι δεν θα κινδυνέψουν και με ανάλογη πορεία στον δεύτερο γύρο, θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις, τουλάχιστον την έκτη θέση και την είσοδο στα πλέι οφ.

Στις απογοητεύσεις της χρονιάς, σίγουρα είναι οι 2 τελευταίες ΑΕΛ και Λαμία, που σε κανένα σημείο της χρονιάς δεν έχουν καταφέρει να σηκώσουν κεφάλι και ειδικά η Λαμία, είναι στα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό αν δεν αλλάξει δραματικά η κατάσταση.

Έχουν ναι μεν αγώνες λιγότερους , έναν η ΑΕΛ και τρεις η Λαμία, αλλά τίποτα δεν προδικάζει ότι μπορούν να τους κερδίσουν και να αναρριχηθούν βαθμολογικά.

Ακόμα, κακή πορεία σε σχέση με αυτό που μας έχει συνηθίσει ,πραγματοποιεί και ο Ατρόμητος, που με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις ( νίκη επί του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ), δεν δείχνει ικανός να μπει στην εξάδα και όλα δείχνουν πώς θα έχει μια αδιάφορη πορεία στο κάτω μέσο της βαθμολογίας.

Κακή πορεία αλλά χωρίς να είναι απογοήτευση της χρονιάς καθώς και πέρυσι ήταν σε ανάλογη κατάσταση, πραγματοποιεί και ο Παναιτωλικός που θα δώσει και φέτος μάχη για την παραμονή του.

Απογοητευτική πορεία , τέλος , έχουν και οι 2 μεγάλοι της Αθήνας. Τόσο ο Παναθηναϊκός , όσο και η ΑΕΚ, έχουν περίεργη χρονιά ως τώρα, με σκαμπανεβάσματα, με αλλαγή προπονητή και αρκετές απογοητεύσεις.

Οι Πράσινοι αρχικά, με το πείραμα Πογιάτος, να αποτυγχάνει παταγωδώς, δείχνουν να ανακάμπτουν τις τελευταίες αγωνιστικές μεν , αλλά στην Τούμπα αλλά και σε άλλες περιπτώσεις φάνηκαν πολλά εσωτερικά προβλήματα που ενδεχομένως να επηρεάσουν την ομάδα στη συνέχεια.

Ακόμα οι 5 ήττες σε έναν γύρο και η τόσο μεγάλη απόσταση από τους 4 πρώτους  (και με αγώνα παραπάνω) είναι ανεπίτρεπτο για μια ομάδα με τέτοιο μέγεθος.

Θα πρέπει στον δεύτερο γύρο να αποκτήσει σταθερότητα και ηρεμία για να διατηρηθεί εντός εξάδας και να κοιτάξει ψηλότερα.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, ναι μεν ξεκίνησε καλύτερα και πήρε και την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά από κει αποκλείστηκε με πολύ άδοξο τρόπο και είχε αρνητικά αποτελέσματα και στο πρωτάθλημα.

Έτσι έμεινε ήδη 8 βαθμούς πίσω από την κορυφή και με τον Μανόλο Χιμένεθ, όπως όλα δείχνουν στον πάγκο της, θα πρέπει , αρχής γενομένης , του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 3/1 να κάνει μια νέα αρχή για να μπορέσει να διατηρηθεί στους στόχους της.

Υπάρχουν, όπως είδαμε πολλά ανοικτά μέτωπα για το πρωτάθλημα, μένει εξάλλου ένας ολόκληρος γύρος και με την πρώτη βδομάδα του 2021 να έχει διπλή αγωνιστική, θα πρέπει οι ομάδες να είναι έτοιμες για να μπουν με το δεξί και να φτάσουν πιο κοντά στους στόχους τους.

Ευχή όλων μας είναι, να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, το νέο έτος , με υγεία , χωρίς αναβολές λόγω του ιού και σιγά-σιγά να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, όταν φυσικά οι συνθήκες το επιστρέψουν.

Ευθύμης  Φασουλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση