HomeHL-9Με πρόσχημα την παροχή βοήθειας εξαπατούν πολίτες

Με πρόσχημα την παροχή βοήθειας εξαπατούν πολίτες

Στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν έχουν επιτήδειοι που εκμεταλλευόμενη την υγειονομική κρίση επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες που χρειάζονται βοήθεια.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από την καταγγελία ενός ιερέα στο δήμο Χανίων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μία γυναίκα προσποιούμενη εργαζόμενη στο «Βοήθεια στο σπίτι» επικοινώνησε τον ιερέα και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας σε οικογένεια που έχει ανάγκη προσπάθησε να του αποσπάσει το ποσό των 250 ευρώ.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στο τμήμα κοινωνικής πολιτικής της Διεύθυνσης κοινωνικής προστασίας του δήμου Χανίων με την προϊσταμένη να ενημερώνει τον ιερέα για το ισχύον νομικό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σε κανέναν εργαζόμενο να ζητάει και να λαμβάνει χρήματα από πολίτες ή εκπροσώπους φορέων. Στη συνέχεια επιχειρήθηκε επικοινωνία και με τη κυρία, η οποία ωστόσο δεν απάντησε στις κλήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: Ο Δήμος Χανίων και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής ενημερώνει τους συμπολίτες μας να μην δίνουν χρήματα σε κανέναν, που τους παρουσιάζεται ως εργαζόμενος στον Δήμο Χανίων. Ιδιαίτερη μάλιστα πρέπει να είναι η προσοχή όλων μας τις εορταστικές αυτές ημέρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση