HomeHL-9Ταξίδι… εξπρές του Νίκου Χαρδαλιά στην Κρήτη

Ταξίδι… εξπρές του Νίκου Χαρδαλιά στην Κρήτη

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΣΥΦΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ταξίδι… εξπρές πραγματοποιεί σήμερα στην Κρήτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο λόγος είναι ο προγραμματισμός του εμβολιασμού για τον κορωνοιο στο νησί.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να βρεθεί το μεσημέρι στο Ηράκλειο όπου θα έχει συνάντηση με την διοίκηση του ΣΥΦΑΚ ενώ θα πραγματοποιήσει και αυτοψία στον χώρο αποθήκευσης των εμβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΦΑΚ που έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου την αποθήκευση και τη διανομή των εμβολίων του covid-19 στο νησί, τα εμβόλια θα φθάσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

«Ο όμιλος ΣΥΦΑΚ ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση – πρόκληση από το υπουργείο για φύλαξη και διακίνηση του εμβολίου, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης για να φτάσει το εμβόλιο με ασφάλεια, ποιότητα, έγκαιρα και σωστά στα χέρια των υπευθύνων κι αυτοί με τη σειρά τους να το χορηγήσουν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε την ποιοτική οργάνωση σαν όμιλος ΣΥΦΑΚ για να ανταποκριθούμε σε όλο αυτό ώστε ο κόσμος της Κρήτης με ασφάλεια να φτάσει σε αυτόν το εμβόλιο για να γλιτώσουμε ή να περιορίσουμε αυτόν τον ιό που τόσα προβλήματα έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ΣΥΦΑΚ κ. Γενετζάκης, ο οποίος παράλληλα τόνισε πως «είμαστε από τις πρώτες αποθήκες πανελλαδικά που λειτουργεί με ISO. Έχουμε δημιουργήσει μία «ψυχρή» αλυσίδα, μπορούμε να μεταφέρουμε αυτά τα ειδικά φαρμακευτικά σκευάσματα και να φτάνουν έγκαιρα και με ασφάλεια στον κόσμο».

Με άκρα… μυστικότητα η φύλαξη του εμβολίου

Από την πλευρά του ο  γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ κ. Αλιμπέρτης επεσήμανε πως έχει στηθεί ένα τεράστιο σύστημα στην Ελλάδα που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής, τη γενική γραμματεία Προστασίας, τις ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Παράλληλα τόνισε πως «είμαστε ο μόνος φορέας που έχει αναλάβει και τη φύλαξη και τη διανομή. Μία μονάδα θα υπάρξει στη φύλαξη των εμβολίων η οποία θα είναι μυστική ως προς την τοποθεσία του ενώ θα φυλάσσεται από ισχυρή αστυνομική και στρατιωτική δύναμη».

Πότε έρχονται τα εμβόλια στην Κρήτη

Τα πάντα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τα πρώτα εμβόλια της Pfizer στην Κρήτη.

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τα εμβόλια και πιστεύω πως μέσα στην επόμενη βδομάδα θα έχουν φτάσει στην Κρήτη. Τα εμβόλια θα φτάσουν με ειδικά iso boxes και θα παραλαμβάνεται με ειδικές διαδικασίες από το ΣΥΦΑΚ. Στη συνέχεια θα φυλάσσονται μέσα στα ψυγεία στην μυστική τοποθεσία έως ότου φτάσουν στα εμβολιαστικά κέντρα», ανέφερε σχετικά ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ, Δημήτρης Αλιμπέρτης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι σε πρώτη φάση τα εμβόλια που έρχονται στην Κρήτη θα είναι λίγα ενώ θα πρέπει να παραδίδονται εντός της ημέρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση