HomeHL-SportsΠέρασε… αέρας από το Ηράκλειο ο Άρης

Πέρασε… αέρας από το Ηράκλειο ο Άρης

Επιβλητικό διπλό με 3-0 για τους «κίτρινους», που έπιασαν στην κορυφή τον Ολυμπιακό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυτός ο Άρης αρέσει πολύ και συνεχίζει να κοιτάζει ψηλά… Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πέρασε επιβλητικά από το «Γεντί Κουλέ» με 3-0 κόντρα στον ΟΦΗ το βράδυ του Σαββάτου  για τη 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1, φτάνοντας τους 29 βαθμούς και πιάνοντας για την ώρα στην κορυφή τον Ολυμπιακό.

Οι «κίτρινοι» ήταν ανώτεροι και αποτελεσματικοί, έχοντας βάλει τις βάσεις για το πέμπτο φετινό διπλό από το α’ ημίχρονο και πηγαίνοντας σε διαχείριση στο δεύτερο μέρος, με τους Ηρακλειώτες να δείχνουν ανήμποροι να προβληματίσουν με συνέπεια και διάρκεια τα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων.

Σάσα και Ματίγια έκαναν σπουδαίο παιχνίδι, με τον Μπερτόγλιο να είναι εκεί που έπρεπε και να σκοράρει δις, ενώ θετικός ήταν και ο Σαντέ Σίλβα στο πρώτο 45λεπτο.

Για την ομάδα του Γιώργου Σίμου, που παρέμεινε με 15 βαθμούς στην 7η θέση, ο Νέιρα ήταν μακράν ο κορυφαίος, αλλά δεν είχε συμπαραστάτες κι έτσι μία ακόμη εντός έδρας ήττα δεν απεφεύχθη.

Το «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο…

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με ασφυκτικό πρέσινγκ θέλησε να φτάσει σε γρήγορο γκολ για να γίνει το απόλυτο αφεντικό, με τον ΟΦΗ-κυρίως λόγω Νέιρα-να προσπαθεί να ισορροπήσει μετά το πρώτο δεκάλεπτο.

Είχαν όμως χτυπητά κενά στο αριστερό άκρο της άμυνάς τους οι γηπεδούχοι και τα εκμεταλλεύθηκαν οι Θεσσαλονικείς, με τον Μπερτόγλιο στο 29′ να ακολουθεί τη φάση μετά το σουτ του Μάνου και την ασταθή απόκρουση του Σωτηρίου, ανοίγοντας το σκορ.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα και στο 42′ από αδράνεια της άμυνας των Κρητικών σε στημένη φάση και με το 0-2 στη φαρέτρα της η ομάδα του Μάντζιου αρκέστηκε σε εύκολη διαχείριση του καθαρού της προβαδίσματος στο β’ ημίχρονο.

Άλλωστε, ο ΟΦΗ μόνο σε μία περίπτωση με τον Σαρντινέρο πλησίασε στο γκολ, για να σφραγίσει το τρίποντο ο Ματίγια με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 76′, φάση που βγήκε από αντεπίθεση των «κίτρινων».

Από εκεί και πέρα, ήταν τελείως διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά και για τον Άρη τα Χριστούγεννα θα είναι κάτι περισσότερο από καλά…

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Διαμαντόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας με βοηθούς τον Μπούξμπαουμ του Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής και τον Ψαρρή του Συνδέσμου Ζακύνθου. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Φωτιάς του Συνδέσμου Πέλλας και βοηθός ο Απτόσογλου του Συνδέσμου Αθηνών.

Κίτρινες: 57′ Νέιρα, 60′ Μεγιάδο, 74′ Βαφέας – 58′ Σαντέ Σίλβα, 81′ Μπουσέ86′ Σάκιτς.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Βούρος, Λυμπεράκης (78′ Κοροβέσης), Βαφέας, Διαμαντής, Μεγιάδο (86′ Γκαργκαλατζίδης), Στάικος (57′ Γρίβας), Νέιρα, Στάρτζεον, Μπαλογιάννης (78′ Γιάννου), Σαρντινέρο (86′ Σουρνάκης).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Mπουσέ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Σάσα (90′ Μπακούτσης), Ματίγια, Γκάμα (71′ Τζέγκο), Σαντέ Σίλβα (71′ Μαντσίνι), Μπερτόγλιο (71′ Γκαρσία), Μάνος (79′ Λόπεθ).

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση