HomeHL-9Χειμωνιάτικο σκηνικό στην… Κρήτη – Βροχές και καταιγίδες

Χειμωνιάτικο σκηνικό στην… Κρήτη – Βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειμωνιάτικο θα είναι σήμερα το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη καθώς θα κυριαρχούν οι βροχές και οι καταιγίδες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε όλη τη χώρα θα επικρατούν βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες ωστόσο στην Κρήτη αναμένεται τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έντασης από 5 έως 7 μποφόρ ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί

Με αφορμή τους σημερινούς ισχυρούς ανέμους το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε οδηγίες προστασίας σε όσους δραστηριοποιούνται στη θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

– Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων στην περιοχή μας ποίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

– Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση