HomeΚΡΗΤΗΠιέσεις για άνοιγμα του κλάδου των αισθητικών

Πιέσεις για άνοιγμα του κλάδου των αισθητικών

Από την ΟΣΕΔΑΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλαπλές είναι οι πιέσεις που ασκεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος προκειμένου να ξεκινήσουν την λειτουργία τους τα κέντρα αισθητικής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης θα ανοίξουν τα κομμωτήρια ωστόσο τα κέντρα αισθητικής θα παραμείνουν κλειστά.

Η είδηση δυσαρέστησε αρκετά τους επαγγελαμτίες αισθητικούς οι οποίοι ακόμα και τώρα συνεχίζουν να πιέζουν με κάθε μέσο.

Μάλιστα, πριν λίγη ώρα η Ομοσπδονία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος (ΟΣΕΔΑΕ) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Αγαπητοί συνάδελφοι σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, τα εργαστήρια αισθητικής θα παραμείνουν κλειστά.

Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους και τη βοήθεια πολλών μελών που κινητοποιηθηκαν, όλο αυτό το χρονικό διάστημα κοινοποίησε προς κάθε κατεύθυνση τα ζητήματα του κλάδου και διεκδίκησε δυναμικά την επάνοδο στην εργασία μας, ακόμα και σήμερα με προσωπική επικοινωνία της προέδρου με τον Υπουργό Ανάπτυξης, όπου διαπιστωθηκε η απουσία του ΚΑΔ των εργαστηρίων αισθητικής.

Ο Υπουργός τονισε ότι τα κομμωτήρια θα παρέχουν μόνο υπηρεσίες κομμωτικής αυστηρά και οποιασδήποτε άλλη παροχή είναι σε αναστολή. Γνωρίζει ότι ειμαστε επαγγελματίες υγείας και ότι τηρούμε τα μέτρα, όμως στην πρώτη φάση οι λοιμωξιολόγοι ήταν ανένδοτοι. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες επανεκκίνησης του ΚΑΔ ακόμα και τη στιγμή που συντάσσεται το κείμενο.

Επιπλέον  έχουν σταλεί αλλεπάλληλες Επιστολές, Υπομνήματα και Καταγγελίες για όλα τα θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού τόσο στα αρμόδια Υπουργεία αλλά και στην ανεξάρτητη αρχή της επιτροπής ανταγωνισμού και αναμένουμε εξελίξεις.

Η ΟΣΕΔΑΕ και όλοι οι σύλλογοι είναι σε διαρκή επικοινωνία με το ΕΕΑ, τη ΓΣΕΒΕΕ, τους κοινωνικούς μας εταίρους προκειμένου να στηριχτεί ο πληττόμενος κλάδος της αισθητικής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συνάδελφοι η απουσία του ΚΑΔ από τις εν λειτουργία επιχειρήσεις επιβαρύνει την οικονομική και ηθική βλάβη που υφίσταται το επάγγελμα της  Αισθητικής. Για το λόγο αυτό, συνεχίζουμε αμείωτα τις προσπάθειες για ασφαλή και άμεση επάνοδο στην εργασία μας.

Ελπίζοντας σε καλύτερες ειδήσεις στο μέλλον, ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μάχονται και υπερασπιζονται τον κλάδο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση