HomeHL-9Κορωνοϊός: Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου

Κορωνοϊός: Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου

Λόγω υπερμετάδοσης του κορωνοϊού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φαίνεται πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετατίθεται χρονικά, χωρίς να έχει αποφασιστεί προς το παρόν το πότε θα ανοίξει. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν μόνο τα κομμωτήρια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Για τις αποφάσεις, αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση την Παρασκευή.

Την κατάσταση σκιαγράφησε με μελανά χρώματα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκρουσε καμπανάκι για οκτώ νομούς της χώρας και για τη Δυτική Αττική, ενώ επεσήμανε με έμφαση την πίεση που δέχονται λόγω κορωνοϊού οι ΜΕΘ.

 

Οι ανησυχίες Τσιόδρα

Ο κ. Κικίλιας είπε πως λίγο πριν από την ενημέρωση είχε μιλήσει με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και μετέφερε τις ανησυχίες του.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι μετά από πέντε εβδομάδες lockdown παραμένει αυξητική η θετικότητα του ιού και έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για μετάδοση κατά τις ημέρες των εορτών, αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα.

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα, προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;», διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε: «Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση, παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται, και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας, αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση