HomeHL-CultureBob Dylan: Πούλησε όλα τα τραγούδια του για πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια!

Bob Dylan: Πούλησε όλα τα τραγούδια του για πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια!

Η «Universal Music» αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα όλων των τραγουδιών του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΗUniversal Music αγόρασε όλα τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του Μπομπ Ντίλαν (Bob Dylan), συμπεριλαμβανομένων και των κλασικών όπως των «Blowin ‘in the Wind», «The Times They Are A-Changin» και «Like a Rolling Stone». Πενήντα οκτώ χρόνια καριέρας με περισσότερα από 600 τραγούδια και μετά ένα βραβείο Νόμπελ, η πολιτιστική και οικονομική αξία του έργου του Ντίλαν αυξήθηκε εκθετικά! Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, η «Universal Music Publishing Group» ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει συμφωνία-σταθμό για την αγορά ολόκληρου του καταλόγου των τραγουδιών του Ντίλαν.

Η συμφωνία, η οποία καλύπτει ολόκληρη την καριέρα του Ντίλαν, από τα πρώτα του τραγούδια μέχρι το τελευταίο του άλμπουμ, «Rough and Rowdy Ways», επιτεύχθηκε απευθείας με τον 79χρονο τραγουδοποιό. Η τιμή δεν αποκαλύφθηκε, αλλά εκτιμάται από τους ειδικούς ότι κλείστηκε για περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια.

«Δεν είναι μυστικό ότι η τέχνη του τραγουδιού είναι θεμελιώδης για όλη την μουσική, επίσης δεν είναι μυστικό ότι ο Μπομπ είναι ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους αυτής της τέχνης», δήλωσε ο Lucian Grainge, διευθύνων σύμβουλος της Universal Music Group.

Την περασμένη εβδομάδα, η Stevie Nicks πούλησε μερίδιο των πνευματικών δικαιωμάτων των τραγουδιών της, για περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια στην «Primary Wave Music», μια ανεξάρτητη εταιρεία εκδόσεων και μάρκετινγκ. Η «Hipgnosis Songs Fund», μια βρετανική εταιρεία που έχει διαγράψει ανοδική πορεία στην αγορά, σε μόλις δυόμισι χρόνια, πρόσφατα αποκάλυψε ότι είχε ξοδέψει περίπου 670 εκατομμύρια δολάρια – από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο – αποκτώντας δικαιώματα σε περισσότερα από 44.000 τραγούδια των Blondie, Rick James, Barry Manilow, Chrissie Hynde των Pretenders. Τα τραγούδια του Ντίλαν, ωστόσο, θεωρούνται διαμάντια και ο ίδιος ο καλλιτέχνης χαίρει σεβασμού, όσο κανένας άλλος δημοφιλής μουσικός.

Εφόσον η «Universal» ελέγχει τα δικαιώματα των τραγουδιών του, ο Ντίλαν δεν θα έχει κανένα δικαίωμα σχετικά με τον τρόπο χρήσης των τραγουδιών του. Ο Ντίλαν δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τη συμφωνία.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση