HomeHL-WorldΣυγκινεί το παιδί για το οποίο έπαιξε στις λάσπες ο Μαραντόνα για να το σώσει: Νοιώθω σαν να έχασα τον δεύτερο πατέρα μου

Συγκινεί το παιδί για το οποίο έπαιξε στις λάσπες ο Μαραντόνα για να το σώσει: Νοιώθω σαν να έχασα τον δεύτερο πατέρα μου

Κουάρτο: Θα του είμαι ευγνώμων για όσο ζω

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Λούκα Κουάρτο το 1984 ήταν ένα βρέφος για το οποίο ο Ντιέγκο Μαραντόνα αποφάσισε να βοηθήσει καθώς αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο μικρός τότε Λούκα είχε γεννηθεί με μια σπάνιας μορφής δυσπλασία στα χείλη και η οικογένεια του δεν μπορούσε να καλύψει τα ιατρικά έξοδα για να κάνει την εγχείρηση που χρειαζόταν. Είχε ζητηθεί από την ομάδα της Νάπολι να δώσει ένα φιλικό παιχνίδι με την τοπική ομάδα, όμως η διοίκηση ήταν κάθετα αντίθετη. Τότε, ένας συμπαίκτης της ομάδας του Μαραντόνα, ο Πιέτρο Πουτσόνε, μίλησε στον Αργεντίνο και τον έπεισε να πάνε να παίξουν σε ένα γήπεδο μέσα στις λάσπες όπου αγωνιζόταν η τοπική ομάδα της γενέτειρας του Λούκα, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα της επέμβασης και να έχει μια φυσιολογική ζωή.

https://www.youtube.com/watch?v=PfcKT2wNcLA&feature=emb_logo

Κουάρτο: Θα του είμαι ευγνώμων για όσο ζω

Ο 35χρονος πλέον Λούκα, προσπάθησε στο παρελθόν να έρθει σε επαφή μαζί του για να τον ευχαριστήσει από κοντά. Μέχρι και σε εκπομπή αντίστοιχη με το ελληνικό «πάμε πακέτο» συμμετείχε, αλλά ο Μαραντόνα απλά τον ευχαρίστησε δίχως να πάει να τον δει. Ο Λούκα, ιδιοκτήτης εποχιακού καταστήματος στο Ρίμινι μίλησε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων για τον θάνατο του Μαραντόνα, λέγοντας συγκινημένος: «Θα του είμαι ευγνώμων για όσο ζω. Αισθάνομαι σαν να έχασα τον δεύτερο πατέρα μου»!

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση