HomeΓΝΩΜΕΣΟι ευέλικτοι χώροι εργασίας κερδίζουν έδαφος στην Ελληνική αγορά Ενδιαφέρον της ΙWG για το Ηράκλειο Κρήτης

Οι ευέλικτοι χώροι εργασίας κερδίζουν έδαφος στην Ελληνική αγορά Ενδιαφέρον της ΙWG για το Ηράκλειο Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Toυ Χρήστου Μισαηλίδη

Τα τελευταία χρόνια, οι παλιές ιδέες σχετικά με το πού, πότε και πώς πρέπει να εργαζόμαστε έχουν ανατραπεί. Η πανδημία με την σειρά της λειτούργησε ως καταλύτης, στην συγκεκριμένη αγορά επιφέροντας κοσμογονικές αλλαγές και μία γενικότερη στροφή προς την ευελιξία στο κομμάτι του real estate, παγκοσμίως.

Ειδικά στο τρόπο εργασίας, έχει παρατηρηθεί πως  λόγω του Covid-19 έχουν προκύψει νέες τάσεις και ανάγκες, οι οποίες αλλάζουν κατά πολύ το σκηνικό στην εργασία με την ζήτηση για ευέλικτους χώρους να αυξάνεται  με ραγδαίους ρυθμούς. Την τάση αυτή καταδεικνύουν χαρακτηριστικά αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών, σύμφωνα με τα οποία μέσα στην επόμενη πενταετία, υπολογίζεται ότι οι ευέλικτοι χώροι εργασίας θα αποτελούν το 30% των γραφειακών χώρων μεγάλων εταιρειών.

Παρόμοιες επενδύσεις, έχουν πραγματοποιηθεί και στην χώρα μας, μέσω της International Workplace Group (IWG), η οποία αποτελεί τον νούμερο ένα πάροχο ευέλικτων χώρων εργασίας παγκοσμίως, με 30 χρόνια εμπειρία στην παροχή επιχειρηματικών λύσεων ακινήτων. Σήμερα η IWG έχει παρουσία σε 120 χώρες, με 3.500 σημεία και δίνει την δυνατότητα σε άτομα και επιχειρήσεις να δουλεύουν όποτε και όπως θέλουν.

Στην Ελλάδα η IWG δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1998 εξυπηρετώντας όλους όσους επιθυμούν να εργαστούν ευέλικτα μέσω των 9 επιχειρηματικών κέντρων Regus και Spaces σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η IWG παρέχει σε εταιρείες το χώρο εργασίας που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Χώροι γραφείων, κοινόχρηστοι χώροι εργασίας, αίθουσες συνεδριάσεων, εικονικά γραφεία, είναι μερικά από τα προιόντα τα οποία προσφέρει και επιτρέπει σε άτομα και επιχειρήσεις να εργάζονται με τον τρόπο που θέλουν.

Με βάση την μακρόχρονη εμπειρία μας, είμαστε πλέον σε θέση να γνωρίζουμε καλά την αγορά και τον αριθμό των επιχειρηματικών κέντρων που θα πρέπει να λειτουργούμε σε κάθε χώρα. Στόχος μας στην Ελλάδα είναι η ταχεία εξάπλωση σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, δημιουργώντας ένα πανελλαδικό δίκτυο τουλάχιστον 60 επιχειρηματικών κέντρων το προσεχές διάστημα.

Προκειμένου λοιπόν, να επισπεύσουμε τη δημιουργία του πανελλαδικού μας δικτύου, πέρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προσθέτουμε και στην Ελλάδα το μοντέλο Franchising για την στρατηγική ανάπτυξής μας. Έτσι σε κάθε μεγάλη πόλη, όπως και στο Ηράκλειο της Κρήτης, αναζητούμε φιλόδοξους επιχειρηματίες ώστε να διευρύνουμε γρήγορα μαζί το πανελλαδικό μας δίκτυό δημιουργώντας ένα επιχειρηματικό κέντρο και στην πόλη για την εξυπηρέτηση των τοπικών επιχειρήσεων, των επιχειρηματιών αλλά και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Η αυξανόμενη μετατόπιση των ευέλικτων και συνεργατικών χώρων εργασίας σε περιοχές εκτός των μεγάλων, μητροπολιτικών πόλεων όπως είναι η Κρήτη, δημιουργεί μια «ευέλικτη οικονομία» που μπορεί να επιφέρει αρκετά οφέλη και να επηρεάσει θετικά την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Σίγουρα η νέα αυτή  τάση αποτελεί κάτι σχετικά καινούριο για τα ελληνικά δεδομένα όπου σε σχέση με άλλες αντίστοιχες αγορές του εξωτερικού, η χώρα μας βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης με ελάχιστους παίκτες.

Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή για τους νέους επιχειρηματίες να εισέλθουν στην αγορά αυτή και να αναπτυχθούν γρήγορα μέσω του franchise κάνοντας μία επένδυση υψηλή απόδοσης και χαμηλού κινδύνου καθώς ο κόσμος κάνει στροφή προς έναν τρόπο εργασίας που ανταμείβει σημαντικά.

Χρήστος Μισαηλίδης

CEO της International Workplace Group

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση