HomeHL-9Τρία συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στο ΕΚΑΒ

Τρία συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στο ΕΚΑΒ

Διασώστης το τελευταίο κρούσμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού καταγράφεται στους κόλπους του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας έχει ήπια συμπτώματα, ενώ αρκετοί συνεργάτες τους έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα.  Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για διασώστη του ΕΚΑΒ ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Πρόκειται για το τρίτο συνολικά κρούσμα στο ΕΚΑΒ, ωστόσο είναι το πρώτο που καταγράφεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, εκτός υπηρεσίας. Τα προηγούμενα δύο αφορούσαν σε εργαζόμενους εντός υπηρεσίας, με το ένα από αυτά να γίνεται γνωστό στις 19 Νοεμβρίου οπότε και ο συγκεκριμένος εργαζόμενος επέστρεψε στην υπηρεσία του μετά από άδεια.

Γίνονται συνεχώς τεστ στο ΕΚΑΒ

Και οι τρεις εργαζόμενοι πάντως παρουσίασαν ήπια συμπτώματα και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και σήμερα το πρωί στην υπηρεσία γίνονταν τεστ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι γενικά, γίνονται τακτικά τεστ, όταν κάποιος επιστρέφει στην εργασία του μετά από άδεια ή συνεχιζόμενα ρεπό.

Οι πολίτες καλούν το ΕΚΑΒ αλλά δε μιλούν για…συμπτώματα

Αυτό που αναφέρει μιλώντας στο cretapost, εργαζόμενος του ΕΚΑΒ είναι ότι οι πολίτες πρέπει να συνδράμουν με τον τρόπο τους σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων οι οποίοι πολλές φορές, πηγαίνουν γυμνοί στ΄ αγκάθια. Αυτό γιατί, οι πολίτες που καλούν στο ΕΚΑΒ δεν αναφέρουν τα συμπτώματα που μπορεί να έχουν, με τους διασώστες να μην φορούν την ανάλογη στολή και να κινδυνεύουν να κολλήσουν και ως εκ τούτου να διασπείρουν τον ιό.

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη πηγή, επειδή η στολή είναι βαριά και δυσκολεύει τους εργαζόμενους πρέπει να χρησιμοποιείται λελογισμένα. Αντ’ αυτής όμως μπορεί να χρησιμοποιείται μια απλή στολή μιας χρήσης για τα περιστατικά που μπορεί να έχουν συμπτώματα, αρκεί να ενημερώνουν αναλόγως το τηλεφωνικό κέντρο, πριν φτάσουν στα περιστατικά οι διασώστες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση