HomeHL-SportsΧάιμε Βέρα:Για πάντα στην καρδιά μου ο ΟΦΗ

Χάιμε Βέρα:Για πάντα στην καρδιά μου ο ΟΦΗ

Στο μυαλό μου η επιστροφή στην Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Χιλιανός προπονητής μιλάει αποκλειστικά στο SDNA για την μεγάλη – κρητική – αγάπη, το «φιλί της ζωής» που προσέφερε στους Ομιλήτες μέσω της (προπονητικής) επιστροφής στο Ηράκλειο, καθώς και την προοπτική της επανεμφάνισης στον πάγκο ελληνικής ομάδας.

«Όπου βρεθώ κι όπου σταθώ απάνω στον πλανήτη, ψυχή σώμα και καρδιά γυρεύουνε την Κρήτη» αναφέρει μια μαντινάδα που κολλάει…γάντι στην περίπτωση του Χάιμε Βέρα.

Ο Χιλιανός προπονητής κουβαλά κρητικά ένσημα στο ποδοσφαιρικό βιβλιάριό, από την διπλή θητεία στον ΟΦΗ και στο Ηράκλειο.Συγχρόνως, αποτελεί ιστορικά έναν από τους πιο αγαπητούς και κορυφαίους ξένους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα των Ομιλητών.

Τον Γενάρη του 1988 έριξε άγκυρα στο Ηράκλειο και αποχώρησε μετά από τρία χρόνια γράφοντας συνολικά στο κοντέρ 123 συμμετοχές και 26 γκολ.Το Λατινοαμερικάνικο στυλ παιχνιδιού, η εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, οι εμπνεύσεις στο χορτάρι και τα όμορφα γκολ ξεσήκωναν τα κρητικά πλήθη και την εξέδρα.

Επέστρεψε αναπάντεχα στο Ηράκλειο τον Φεβρουάριο του 2019.Ο ΟΦΗ βρισκόταν στην…εντατική κι ο άλλοτε συμπαίκτης του και νυν διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιώργος Σαμαράς του έστειλε στη Χιλή το κρητικό χαρτί της επιστράτευσης.

Ο Βέρα μετά από 18 χρόνια επέστρεψε στο «Γεντί Κουλέ» μαζί με τον συνεργάτη του και επίσης άλλοτε παίκτη του ΟΦΗ, Αλεσάντρο Ίσις.Αμφότεροι προσέφεραν το «φιλί της ζωής» στην ομάδα της Κρήτης κι έσωσαν την παρτίδα της παραμονής στη Super League, στον αλήστου μνήμης αγώνα μπαράζ κόντρα στον Πλατανιά.

Ωστόσο οι δρόμοι τους με τον ΟΦΗ χώρισαν απότομα για γραφειοκρατικούς λόγους και ελέω της UEFA.Συν τω χρόνω ο Βέρα επαναπατρίστηκε και ανέλαβε το τιμόνι της Ικίκε από τον πάγκο της οποίας αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο 57χρονος κόουτς μίλησε αποκλειστικά στο SDNA για την μεγάλη του κρητική αγάπη (ΟΦΗ) το άδοξο τέλος της προπονητικής θητείας στο Ηράκλειο και την προοπτική της επιστροφής στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων και η επιστροφή
– Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι κόουτς αυτή την περίοδο;

«Τώρα δεν εργάζομαι σε κάποια ομάδα. Τον Σεπτέμβριο αποχώρησα από τον πάγκο της Ικίκε με την οποία πήγαμε πολύ καλά. Εχω φτιάξει καλό προπονητικό όνομα στη Χιλή και περιμένω προτάσεις».

– Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα; Είναι αλήθεια πως είχες συζητήσεις το καλοκαίρι με ελληνικές ομάδες;

«Πράγματι υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδες στην Ελλάδα, ωστόσο εγώ ήμουν εκείνη την περίοδο στην Ικίκε και δεν προχώρησαν οι συζητήσεις.

Αγαπώ την Ελλάδα και ασφαλώς θα με ενδιέφερε να επιστρέψω στο μέλλον στο ελληνικό πρωτάθλημα».

«Μαθαίνω τα πάντα για τον ΟΦΗ»
– Ενημερώνεσαι για την πορεία του ΟΦΗ; Έχεις επικοινωνία με ανθρώπους της ομάδας και με φίλους σου στην Κρήτη;

«Ασφαλώς και φροντίζω να ενημερώνομαι για την πορεία της ομάδας. Μέσω της τεχνολογίας παρακολουθώ τα πάντα. Έχω περάσει πανέμορφα χρόνια στο Ηράκλειο.

Ο ΟΦΗ και ο κόσμος του θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου. Από την πλευρά μου θεωρώ πως προσέφερα στον ΟΦΗ, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και με την ιδιότητα του προπονητή.

Η σωτηρία της ομάδας τη χρονιά που αναλάβαμε μαζί με τον Ίσις ήταν ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Δυστυχώς δεν ήταν εφικτή η συνέχιση της συνεργασίας μας λόγω της μη αναγνώρισης από την UEFA του προπονητικού διπλώματος που είχα εκείνη την περίοδο κι ήταν ένα πρόβλημα που περιμένω μετά νέα χαρτιά που κατέθεσαν να μην υπάρξει στο μέλλον σε περίπτωση εργασίας μου με άλλη ευρωπαϊκή ομάδα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση