HomeΕΛΛΑΔΑΚυριακίδου: Η κόπωση του πληθυσμού ο μεγαλύτερος εχθρός μετά τον κορωνοϊό

Κυριακίδου: Η κόπωση του πληθυσμού ο μεγαλύτερος εχθρός μετά τον κορωνοϊό

Κοντά σε συμφωνία με 6 εταιρείες για το εμβόλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στους λαούς της Ευρώπης τα συνεχή μέτρα προστασίας από την πανδημία του Covid, έκρουσε από τη Βουλή, η επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

Κατά την ομιλία της μάλιστα στην επιτροπή Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής, ενημέρωσε το Σώμα, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνήσει ή βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με έξι φαρμακοβιομηχανίες για την παρασκευή εμβολίου.

«Υπάρχει μια ανησυχητική αναζωπύρωση με τα κρούσματα που ξεπερνούν αυτά του πρώτου κύματος. Τα κρούσματα διπλασιάστηκαν τον τελευταίο μήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Γνωρίζω καλά ότι δεν είναι εύκολο για τους Έλληνες και την κυβέρνηση και είναι φυσιολογικό ο λαός να αισθάνεται εξουθενωμένος και απογοητευμένος. Η κόπωση στους πολίτες της ΕΕ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εχθρός μετά τον ιό. Προς το παρόν ωστόσο και μέχρι να αναπτυχθεί εμβόλιο ασφαλές πρέπει να δείξουμε υπομονή για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας».

Η κ. Κυριακίδου πρόσθεσε πως η ΕΕ ακολούθησε συγκεκριμένη στρατηγική προκειμένου να βρει έναν ασφαλή τρόπο για την Παρασκευή του εμβολίου, σημειώνοντας πως ήδη έχουν προχωρήσει οι συμφωνίες με τις εταιρείες, Astrazeneca, Johnson&Johnson, Sanofi. Σύμφωνα με την κ. Κυριακίδου εντός των προσεχών ημερών ολοκληρώνεται η συμφωνία με την Pfizer, ενώ γίνονται συζητήσεις με την Curevac και την Moderna.

Τέλος η επίτροπος ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει καμία ανισότητα στον τρόπο κατανομής των εμβολίων ούτε στον χρόνο μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση