HomeHL-9Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαλάει για τα καλά σήμερα ο καιρός καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα χτυπήσει κυρίως τη νότια νησιωτική χώρα και συγκεκριμένα τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται και από ισχυρούς ανέμους, καθώς και από χαλαζοπτώσεις κατά τόπους.

Άστατος θα είναι ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στα ανατολικά και τις θαλάσσιες περιοχές με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ωστόσο εκεί τα φαινόμενα από το απόγευμα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Βροχές αναμένονται και στην Αττική όπου υπάρχει η πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες. Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τα φαινόμενα σήμερα, με την κακοκαιρία να αναμένεται να συνεχιστεί ως την Κυριακή, ενώ το Σάββατο αναμένονται και χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5 στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά όπου θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ο καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα δυτικά βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση