HomeHL-9Αφέθηκε ελεύθερος ο σύζυγος της Μαρίας Εφίμοβα

Αφέθηκε ελεύθερος ο σύζυγος της Μαρίας Εφίμοβα

Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο σύζυγος της Μαρίας Εφίμοβα, που τα τελευταία χρόνια ζει στο Ηράκλειο μετά την απόφαση της μη έκδοσης της στη Μάλτα.

Η Μαρία Εφίμοβα, είναι μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος και τον Μάρτιο του 2018 παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει η ζωή της καθώς φέρεται να αποτελεί μία από τις «πηγές» της δημοσιογράφου, Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, που ερευνούσε την υπόθεση των Panama Papers και δολοφονήθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της.

Η 36χρονη Ρωσίδα ενώπιον του Αρείου Πάγου τότε είχε μιλήσει για τον κίνδυνο να έχει την κατάληξη της Μαλτέζας δημοσιογράφου υποστηρίζοντας ότι η ίδια είναι η μοναδική εν ζωή μάρτυρας που μπορεί να αποκαλύψει την κρατική διαφθορά στη Μάλτα και αυτό την καθιστά στόχο.

Σήμερα ο άνδρας της Μαρίας Εφίμοβα οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου καθώς σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ωστόσο ο ίδιος υποστήριξε ότι πρόκειται για σκευωρίες προκειμένου να εκδοθεί μαζί με την σύζυγό του στη Μάλτα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση