HomeΥΓΕΙΑΕμβόλιο Pfizer: Αυτή είναι η τιμή του εμβολίου

Εμβόλιο Pfizer: Αυτή είναι η τιμή του εμβολίου

Τι προβλέπει η συμφωνία της ΕΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνάψει συμφωνία ώστε να πληρώσει λιγότερα χρήματα σε σχέση με τις ΗΠΑ για τα εμβόλια της Pfizer, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters, λίγο μετά την ανακοίνωση ότι η Ένωση κατέληξε σε συμφωνία για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων.

Το πειραματικό φάρμακο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την BioNTech της Γερμανίας, είναι ο πρωτοπόρος στον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο για την παραγωγή εμβολίου κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, το εν λόγω εμβόλιο είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην προστασία των ανθρώπων από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τη συμφωνία της ΕΕ, 27 ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να αγοράσουν 200 εκατομμύρια δόσεις και να έχουν την επιλογή για ακόμη 100 εκατομμύρια.

Το μπλοκ θα πληρώσει λιγότερα από 19,50 δολάρια ανά δόση, δήλωσε στο Reuters ένας ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ που συμμετείχε στις συνομιλίες με τους κατασκευαστές των εμβολίων, προσθέτοντας ότι αυτό εν μέρει αντικατοπτρίζει την οικονομική στήριξη που έδωσαν η ΕΕ και η Γερμανία για την ανάπτυξη του εμβολίου.

Ο αξιωματούχος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, καθώς οι όροι της συμφωνίας είναι εμπιστευτικοί.

Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να πληρώσουν 19,50 δολάρια ανά δόση για 100 εκατομμύρια δόσεις. Ωστόσο, έχουν την επιλογή να αγοράσουν επιπλέον 500 εκατομμύρια, υπό όρους που θα αποτελέσουν αντικείμενο ξεχωριστής διαπραγμάτευσης και η τιμή που θα πληρώσουν είναι μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστη.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση