HomeHL-9Τηλεκπαίδευση: Προβλήματα και τη δεύτερη μέρα

Τηλεκπαίδευση: Προβλήματα και τη δεύτερη μέρα

Μετ' εμποδίων και σήμερα μετά το "φιάσκο" της Δευτέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά το φιάσκο της Δευτέρας, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται τα προβλήματα με την πλατφόρμα της Webex για την τηλεκπαίδευση.

Δεκάδες αναφορές εκπαιδευτικών και μαθητών και στην Κρήτη οι οποίοι  δεν μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα της Webex για την τηλεκπαίδευση, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπαιδευτικοί, που κάνουν τηλεκπαίδευση από σχολική μονάδα και χρειάζεται να μπουν πρώτα στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, αυτό δεν είναι εφικτό διότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει πέσει. Επιπλέον, πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν δυσκολίες σύνδεσης, παρά το ότι το Webex σήμερα λειτουργεί.

Το πρόβλημα εστιάζεται σήμερα ιδίως στην περιφέρεια, και έχουν γίνει αναφορές δυσλειτουργίας σε Κρήτη, Ρόδο, ορισμένες περιοχές της Κέρκυρας, Καρδίτσα, Δράμα, κα.

 

sevech-dika-mas

Στο μεταξύ, ο χάρτης προβλημάτων του webex σήμερα, δείχνει ότι το σύστημα εμφανίζει προβλήματα ιδίως στην Ελλάδα κι όχι σε άλλες χώρες όπως χτες

Υπενθυμίζεται πως η Γ.Γ του υπ. Παιδείας δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ πως τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, ενώ εντός της ημέρας θα αποσταλούν νέοι σύνδεσμοι και κωδικοί στους εκπαιδευτικούς.

Και ο Νοέμβριος… μόλις ξεκίνησε

Αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι (τουλάχιστον) τις 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού.

Μάλιστα, βάσει οδηγιών του ΙΕΠ, συμφωνα με το alfavita.gr, η τηλεκπαίδευση οφείλει να συνεχίσει με την κάλυψη της νέας ύλης, σε αντίθεση με το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου του 2020, που αξιοποιήθηκε κυρίως για επαναλήψεις.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, διαμορφώνεται έντονη ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και γονείς για τη δυνατότητα των σχολικών μονάδων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να συνεχίσουν απρόσκοπτα με την κάλυψη νέας ύλης, όταν από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου η πλατφόρμα διδασκαλίας βγαίνει… off.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής, κατά τη δεύτερη σχολική ώρα η πλατφόρμα Webex «έπεσε», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Η κυβέρνηση τη Δευτέρα, έριξε την ευθύνη για το φιάσκο στην εταιρεία Cisco, τη σύμβαση της οποίας με το δημόσιο, επιμένει να μη δίνει στη δημοσιότητα, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε νεότερη ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας Webex προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης , επισημαίνοντας τα εξής:

Έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.

Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.

Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς για όλον τον κόσμο».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση