HomeHL-9Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σήμερα στην Κρήτη

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σήμερα στην Κρήτη

Που σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο όψεις θα έχει σήμερα ο καιρός καθώς σε πολλές περιοχές θα είναι αίθριος, αλλά σε άλλες αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα αναμένονται στην Κρήτη και τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες τοπικές βροχές και στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις πρωινές ώρες.

Ο καιρός στην Κρήτη

Στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6, στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου

Κρήτη: Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, έως τις 21:30 το βράδυ.

rains_nov09_2130

Επισημαίνεται ότι, η διάρκεια και η ένταση των βροχοπτώσεων, σε συνδυασμό με το ήδη κορεσμένο έδαφος (κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νησιού), αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση, πνέοντας με εντάσεις που το διήμερο Τρίτη 10/11 και Τετάρτη 11/11 θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση