HomeHL-9Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην ενδοχώρα της Ανατολικής Κρήτης

Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην ενδοχώρα της Ανατολικής Κρήτης

Προβλήματα στους δήμους Οροπεδίου Λασιθίου, Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι χθεσινές και σημερινές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην ανατολική Κρήτη.

Οι δρόμοι στο Οροπέδιο Λασιθίου έχουν πλημμυρίσει ενώ οι αγροτικές εκτάσεις έχουν μετατραπεί σε… λίμνες.

Αρκετά αυτοκίνητα αλλά και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής αλλά και της πολιτικής προστασίας προκειμένου να διασωθούν.

Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο πως μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν εκατοντάδες χιλιοστά βροχής προκαλώντας σωρεία προβλημάτων.

Την ίδια ώρα, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του Οροπεδίου Λασιθίου με τον δήμαρχο να εφιστά την προσοχή στους οδηγούς.

Η ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί και στην ενδοχώρα του δήμου Χερσονήσου με τον δήμαρχο, Γιάννη Σέγκο να ενημερώνει τους κατοίκους για καταστροφές τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στο ζωικό κεφάλαιο στο χωριό Γωνιές.

Παράλληλα έχουν φουσκώσει τα ρέματα και οι ποταμοί στο Αβδού Πεδιάδος ενώ και στο οδικό δίκτυο έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Προβλήματα και στο δήμο Μινώα Πεδιάδος

Πολλά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία και στο δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Τα χωριά της ενδοχώρας και συγκεκριμένα το Καστέλι, ο Αρχάγγελος, το Καρδουλιανό έχουν ήδη… πλημμυρίσει με την πυροσβεστική υπηρεσία να βρίσκεται στο σημείο και να προχωρά σε άντληση υδάτων.

Μάλιστα, χρειάστηκε και ο απεγκλωβισμός δύο επιβατών που βρίσκονταν σε ένα αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Έκκληση αντιπεριφερειάρχη για αποφυγή μετακινήσεων

Έκκληση προς τους πολίτες απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές-οικισμούς των Δήμων Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου όπου τη νύχτα λόγω των ραγδαίων βροχοπτώσεων σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα καταστροφές εντοπίζονται στους οικισμούς του Δήμου Μινώα Πειδιάδος, Καστέλι, Αρχάγγελο, Καρδουλιανό-Ασκούς-Ξυδά-Κασταμονίτσα, και στο Δήμο Χερσονήσου στους οικισμούς, Αβδού-Γωνιές-Κράσι-Κερά, όπου σημειώθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις. Από νωρίς το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Παραβολιδάκης, και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη επισκέφθηκαν τις περιοχές συντονίζοντας το έργο αποκατάστασης του οδικού δικτύου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση