Το κρούσμα αφορά σε φοιτητή που παρακολουθούσε εργαστήριο και αποτελούσε μία από τις επαφές άλλου επιβεβαιωμένου κρούσματος, στο ίδιο εργαστήριο πριν από λίγες ημέρες, το οποίο βρίσκονταν ήδη σε 14ήμερη καραντίνα κατά τη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε συμπτώματα.  Έτσι, μετά από τη διενέργεια του σχετικού τεστ στον ΕΟΔΥ βρέθηκε θετικό.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από την στιγμή ανίχνευσης του πρώτου κρούσματος, όλες οι επαφές υψηλού κινδύνου συμπεριλαμβανομένου και του νέου κρούσματος, βρίσκονται σε καραντίνα και δεν έχουν επαφή με
τους χώρους του ΙΤΕ.

Επίσης, σε όλους τους χώρους εργασίας όπου εντοπίστηκαν τα εν λόγω κρούσματα  έχουν γίνει ήδη όλες οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες απολυμάνσεων.

 Τεστ κορωνοϊού σε εργαζόμενους και φοιτητές στο ΜΑΙΧ

Όπως έχει ήδη αναφέρει το crεταpost κρούσμα κορωνοϊού είχε εντοπιστεί την Πέμπτη στο ΜΑΙΧ . Πρόκειται για υπάλληλο που εργάζεται στο λογιστήριο του Ινστιτούτου ο οποίο βρίσκεται περιορισμένος στο σπίτι του, ενώ και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο λογιστήριο έχουν τεθεί σε καραντίνα δύο εβδομάδων από την περασμένη Πέμπτη.

Από τη Δευτέρα μάλιστα, όλοι οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού. Χθες πέρασαν από έλεγχο όσοι είχαν άμεση επαφή με το κρούσμα, σήμερα ελέγχονται όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να περάσουν από έλεγχο και όλοι οι φοιτητές.

Κρούσματα σε σχολεία του Ηρακλείου- Νοσούν τρεις μαθήτριες στα Χάνια

Κρούσματα κορωνοϊού όμως καταγράφονται και σε δύο σχολεία στο Ηράκλειο. Πρόκειται για το 2ο Λύκειο Ηρακλειου όπυ διαγνώστηκς θετική στον ιό μία μαθήτρια και το 8ο Λύκειο όπου επίσης εντοπίστηκε κρούσμα σε μαθητή της Α’ Λυκείου Μάλιστα στο σχολείο επικράτησε αναστάτωση καθώς ο μαθητής ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του τεστ ενώ με το που έγινε γνωστή αυτή η εξέλιξη , οι συμμαθητές του έφυγαν άμεσα από την τάξη προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες απολύμανσης.

Επίσης έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του ενώ αναμένεται σχετική ενημέρωση για το πότε οι μαθητές θα επανέλθουν στο σχολείο τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις μαθήτριες Λυκείου στα Χανιά είναι θετικές στον κορωνοϊό, οι οποίες είναι ασυμπτωματικές και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση