HomeHL-SportsΑΕΚ – OΦΗ 2-1

ΑΕΚ – OΦΗ 2-1

Με ανατροπή η Ένωση κέρδισε με 2-1 τον μαχητικό ΟΦΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν εντυπωσίασε, αλλά έδωσε συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα… Η ΑΕΚ χρειάστηκε να ιδρώσει πολύ το βράδυ της Κυριακής  στο ΟΑΚΑ για να κάμψει με 2-1 την αντίσταση του ΟΦΗ, φτάνοντας σε δεύτερο σερί τρίποντο στη Σούπερ Λίγκα 1 μετά το διπλό επί του ΠΑΣ Γιάννινα και πιάνοντας… 13άρι, μια και μετρά 13 βαθμούς στη 2η θέση ύστερα από 7 αγωνιστικές, όσους έχει και ο Ολυμπιακός (οι «ερυθρόλευκοι» σε 5 αγώνες, ο «Δικέφαλος» σε 6).

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα μπήκε υπνωτισμένη στο παιχνίδι και βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ, κατάφερε ωστόσο να ισοφαρίσει πριν πάνε οι δύο αντίπαλοι στα αποδυτήρια και στο δεύτερο μέρος εξαργύρωσε την υπεροχή της χάρη στο γκολ του Σάκχοφ.

Έκανε μεγάλο ματς ο Ουκρανός μέσος και αποδείχθηκε καταλυτικός για την τέταρτη φετινή νίκη της Ένωσης στο πρωτάθλημα, με πολύ καλό και πάλι τον Μάνταλο, ενώ βοήθησε αρκετά και ο Λιβάγια ερχόμενος από τον πάγκο.

Από την πλευρά τους, οι Ηρακλειώτες των πολλών απουσιών ήταν κάτι περισσότερο από αξιοπρεπείς, ο Μπαλογιάννης μέχρι να αντικατασταθεί από τον Ντε Γκούζμαν ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Γιώργου Σίμου (ήταν άστοχη η αντικατάσταση του νεαρού χαφ), με Στάρτζεον και Διαμαντή να ξεχωρίζουν επίσης.

Με 6 βαθμούς οι «ασπρόμαυροι» είναι στη 10η θέση της κατάταξης.

Ισοφάριση με VAR και ήταν θέμα χρόνου να γίνει το 2-1…

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, προειδοποίησε με τον Μπαλογιάννη στο 5′ κι ένα λεπτό αργότερα ο Στάρτζεον «πάγωσε» τους γηπεδούχους για το 0-1.

Η ΑΕΚ άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της μετά το 20′ και από το πουθενά ισοφάρισε στο 34′ με τον Νεντελτσιάρου, γκολ που μέτρησε με τη συνδρομή του VAR και με τις γραμμές τουνα μην βρίσκουν οφσάιντ τον Ρουμάνο στόπερ.

Ανέβασαν την απόδοσή τους οι παίκτες του Καρέρα, είχαν δοκάρι με τον Μαχαίρα στο 44′ και από τα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου ήταν σαφής η υπεροχή τους.

Στο 61′ ο Λιβάγια σκόραρε αλλά καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ του Κροάτη άσου στον Λυμπεράκη, το γκολ ωστόσο φαινόταν ότι ήταν ζήτημα χρόνου να έρθει και το σημείωσε τελικά ο Σάκχοφ στο 74′.

Οι Κρητικοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν έως το φινάλε του ματς και το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουτσιαύτης του Συνδέσμου Άρτας με βοηθούς τον Νατσιόπουλο του Συνδέσμου Μακεδονίας και τον Ζήρδα του Συνδέσμου Αθηνών.

Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Μανούχος του Συνδέσμου Αργολίδας και βοηθός ο Σαμοΐλης του Συνδέσμου Aθηνών.

Κίτρινες: 84′ Κρίστιτσιτς.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Λόπες (80′ Ινσούα), Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Μαχαίρας (56′ Λιβάγια), Τάνκοβιτς (80′ Σβάρνας), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (67′ Ολιβέιρα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Oυές, Βαφέας, Διαμαντής, Λυμπεράκης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ (87′ Στάικος), Μπαλογιάννης (62′ Ντε Γκούζμαν), Στάρτζεον (87′ Νοικοκυράκης), Γιάννου (83′ Γκαργκαλατζίδης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση