HomeHL-9Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Κρητικός ιερέας μετά την επίθεση στη Γαλλία

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Κρητικός ιερέας μετά την επίθεση στη Γαλλία

Σοκ στη διεθνή κοινότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 52χρονος, ιερέας, Νικόλας Κακαβελάκης, ο οποίος δέχθηκε επίθεση την ώρα που βρισκόταν μέσα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λιόν της Γαλλίας.

Άγνωστος, μέχρι στιγμής, δράστης μπήκε στην εκκλησία και πυροβόλησε δύο φορές τον άτυχος ιερέα. Ο 52χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα και αυτή τη στιγμή δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 52χρονος ιερέας, ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Λιόν της Γαλλίας μαζί με την σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Ο π. Νικόλας Καραβελάκης είναι Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά.

Πώς συνέβη η επίθεση

Ο ιερέας «ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του», την ώρα που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στο εσωτερικό του ναού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή και με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Δεν υπήρχε λειτουργία» και «ο ιερέας δεν φορούσε ράσο» διευκρίνισε η ίδια πηγή.Ο 52χρονος ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχτηκε πυροβολισμό «στο ήπαρ και εξ επαφής» και η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή.

gallia-epithesi-lyon-iereas-31-10-2020

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η μικρή εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της Λιόν, σε γειτονιά με κατοικίες, και με ελάχιστους περαστικούς στους δρόμους αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο της καραντίνας.

Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση