HomeHL-TOPΤραγική η κατάσταση στο σχολικό συγκρότημα πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Τραγική η κατάσταση στο σχολικό συγκρότημα πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Σωρεία προβλημάτων από την πρόσφατη κακοκαιρία- Αποκαλυπτικές εικόνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σα να μην έφταναν τα χρόνια κτιριακά προβλήματα του ιστορικού σχολικού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, ήρθε και η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε το Ηράκλειο, να δώσει τη…χαριστική βολή.

Στις φωτογραφίες που παραθέτει ο Σύλλογος Γονέων 54ου Δημοτικού Σχολείου είναι φανερή η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εν λόγω κτίριο.

img_20201023_091406-medium

Οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών κατέδειξαν ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος αναμονής, καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

img_20201023_092450-medium

Το σχολικό συγκρότημα συστεγάζει 4 σχολεία (2ο ειδικό Νηπιαγωγείο, 1ο ειδικό δημοτικό, τα 53ο και 54ο δημοτικά σχολεία) με 450 μαθητές και δεκάδες εκπαιδευτικούς, δέχτηκε βαρύ πλήγμα από τα έντονα φαινόμενα, καθώς οι τάξεις μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ σε άλλες στάζει ακόμα και τώρα το ταβάνι  μιας  τα νερά λιμνάζουν σε ταράτσες χωρίς μόνωση και χωρίς υδρορροές.

img_20201023_092935-medium

Την ίδια ώρα σήμερα αποκολλήθηκε μεγάλο τμήμα της κάτω μεριάς ενός μπαλκονιού στην κεντρική αυλή, ενώ ήταν ευτύχημα ότι εκείνη τη στιγμή δε υπήρχαν μαθητές ή εκπαιδευτικοί στο σημείο.

img_20201023_0931121-medium

Στις φωτογραφίες από τον Σύλλογος Γονέων 54ου Δημοτικού Σχολείου φαίνεται του λόγου το αληθές.

img_20201023_0938391-medium

Με την άμεση παρέμβαση του Συλλόγου από κοινού με τις Διευθύνσεις του Σχολικού Συγκροτήματος στο σχολείο μετέβη κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου που κατέγραψε τις εργασίες που πρέπει άμεσα να γίνουν στο κτίριο και σε συγκεκριμένες αίθουσες ώστε όπως λέει ο Σύλλογος: » Να μπορούν να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα σε τάξεις που δεν είναι «λίμνες», που δεν τις διασχίζουν «ποτάμια», που δε χρειάζονται γάντια για να μην παγώνουν από την υγρασία».

img_20201023_095520-medium

Όπως αναφέρουν : «Οι εργασίες κάτω από την πίεση μας ξεκίνησαν σήμερα κιόλας! Απαιτούμε να ολοκληρωθούν χωρίς χρονοτριβές και άλλες καθυστερήσεις.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της χρόνιας απουσίας, από πλευράς όλων των μέχρι σήμερα Δημοτικών Αρχών του Δ.Ηρακλείου, οποιουδήποτε προγραμματισμού συντήρησης, αποκατάστασης, αντισεισμικής θωράκισης και ανέγερσης σχολικών κτιρίων. Σε αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί η πάνω από 15 χρόνια πλέον καθυστέρηση υλοποίησης της μελέτης στατικότητας του σχολικού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που μεταξύ άλλων σημαντικών εργασιών θα αποκαταστήσει χρόνιες ζημιές, μονώσεις, τα κουφώματα και άλλες ανάγκες που έχει ανάγκη το κτίριο.

img_20201023_091433-medium

Τα προβλήματα είναι ήδη γνωστά στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, συνολικά στη Δημοτική Αρχή.

Απαιτούμε:

– Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με τη διάθεση του κατάλληλου προσωπικού να ολοκληρωθούν με ευθύνη του Δήμου την επόμενη εβδομάδα όλες οι αναγκαίες άμεσες εργασίες για να μπορούν να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες!

– Άμεσα χωρίς άλλες καθυστερήσεις και με όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις να προχωρήσει με ευθύνη της δημοτικές αρχής ο διαγωνισμός για την ενίσχυση του σχολικού συγκροτήματος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση