HomeHL-9Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας σήμερα η Δυτική Κρήτη

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας σήμερα η Δυτική Κρήτη

Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ- Σε επιφυλακή και σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν θα σημειωθούν στη νότια νησιωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Ο καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες και από το βράδυ στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με Διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο,: «Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 22/10 με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές, κυρίως της ΠΕ Χανίων αλλά και της ΠΕ Ρεθύμνης, επομένως χρειάζεται πολύ προσοχή για ενδεχόμενα προβλήματα από πλημμυρικά επεισόδια».

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το απόγευμα της Πέμπτης 22/10:

xartis-kakokairia

Χάρτης Κακοκαιρίας

 

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου. Εν τω μεταξύ όμως θα επηρεαστούν:

Η Κρήτη μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.
Οι Κυκλάδες, κυρίως οι δυτικές, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται και σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν, στις περιοχές όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα.

Σε επιφυλακή και οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων του νησιού με προσωπικό και μηχανήματα για να συνδράμει όπου χρειαστεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση