HomeΚΡΗΤΗΗ Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΝ»

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΝ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H δεύτερη συνάντηση του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, ένα στρατηγικό έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ» και συμμετέχουν οι νησιώτικες Περιφέρειες της Κρήτης, του Βορείου Αιγαίου, του Νοτίου Αιγαίου και η Κύπρος, καθώς και τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης της Κρήτης – του Βορείου Αιγαίου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νοτίου Αιγαίου.

Αντικείμενο του έργου είναι η βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη και η συνεργασία των ελληνικών νησιωτικών περιφερειών με την Κύπρο, με την υλοποίηση πιλοτικών έργων και παρεμβάσεων και με την σύνταξη κατευθύνσεων ενεργειακής ανάπτυξης και πολιτικής σε περιφερειακό, διαπεριφερειακό και διασυνοριακό επίπεδο. Κατά την δεύτερη συνάντηση, όπου συμμετείχαν και πολιτικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έγινε ανασκόπηση του  μέχρι τώρα έργου και προγραμματίστηκαν οι επόμενες δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα στη Κρήτη

Στην Κρήτη έχουν προχωρήσει οι εργασίες για την εξοικονόμηση ενέργειας με την χρήση φωτιστικών LED  στη σήραγγα της Σταλίδας και στις εισόδους των αεροδρομίων Ηρακλείου και Χανίων.  Επίσης έχει προχωρήσει η διαβούλευση με διάφορους φορείς για τις κατευθύνσεις βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης της Κρήτης και η συνέργεια με άλλες παρόμοιες δραστηριότητες της Περιφέρειας Κρήτης και του Ενεργειακού Κέντρου όπως το «Σύμφωνο των Δημάρχων» και η προετοιμασία-ωρίμανση ενεργειακών έργων για συγχρηματοδότηση τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα του  έργου θα συμβάλουν στην διαμόρφωση κοινών κατευθύνσεων στη βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη του νησιωτικού τόξου Βόρειο Αιγαίο – Νότιο Αιγαίο – Κρήτη – Κύπρος.

Η επόμενη συνάντηση των εταίρων του έργου θα γίνει στην Κρήτη και θα συνδυαστεί με την διοργάνωση σχετικής ημερίδας για την «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη». Από την Περιφέρεια Κρήτης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης συμμετείχαν οι κ. Ν. Ζωγραφάκης, κα. Κ. Ιερωνυμάκη,  κ. Γ. Παντελάκης,  κα. Β. Μεσσαριτάκη και η κα. Γ. Τζιρίτα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση