HomeHL-9Γονείς ζητούν μαζικά τεστ κορωνοϊού μετά τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Γονείς ζητούν μαζικά τεστ κορωνοϊού μετά τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Αρνητικά τα τεστ σε εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων σχολείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία τάξη Λυκείου και δύο τμήματα σε δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου έβαλαν λουκέτο καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost πρόκειται για τμήμα της Β’ Λυκείου του 2ου Λυκείου Ηρακλείου καθώς μαθήτρια διαγνώστηκε με κορωνοϊό ενώ τμήματα έκλεισαν στο 47ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου και στο στο 57ο Δημοτικό Σχολείο καθώς εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Σε όλες τις περιπτώσεις τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Οι χώροι απολυμάνθηκαν ενώ οι συγκεκριμένες τάξεις από σήμερα ξεκίνησαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου, Γιάννη Καραγιαννίδη, στο 2ο λύκειο το τμήμα στο οποίο φοιτούσε η μαθήτρια η οποία διαγνώσθηκε με κορωνοϊό κλείνει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου ενώ σε καραντίνα μπαίνουν και οι δύο καθηγητές οι οποίοι της έκαναν μάθημα για περισσότερες από 2 ώρες τις τελευταίες 2 ημέρες.

Τα δύο τμήματα στο 47ο Δημοτικό σχολείο και στο στο 57ο Δημοτικό Σχολείο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών τους. Το μεσημέρι έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν πέντε συνάδελφοι τους στο 28ο και 57ο δημοτικό σχολείο, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost  είναι όλα αρνητικά.

Τέλος αναστολή λειτουργίας έχει αποφασιστεί για το ειδικό δημοτικό σχολείο Ηρακλείου κωφών βαρήκοων έως και τις 29 Οκτωβρίου μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εκπαιδευτικό.

Ωστόσο με επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 57ου και 28ου Δημοτικού σχολείου ζητούν να γίνουν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά η επιστολή των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων:

«Με αφορμή το θετικό κρούσμα κορωνοϊου σε εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης για το οποίο ενημερωθήκαμε και ανακοινώθηκε σήμερα 18/10/2020, στο σχολικό συγκρότημα των 28 και 57 Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, ως Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των αναφερόμενων σχολείων, μετά το πέρας της αποψινής έκτακτης συνέλευσης των ΔΣ, εκφράζουμε την άποψη ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η λειτουργία της σχολικής μονάδας με φυσική παρουσία των μαθητών κρίνεται επισφαλής.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα έχει συνυπάρξει με το σύνολο του διδακτικού προσωπικού σε κοινό χώρο εντός των ωρών διδασκαλίας.

Κατ΄ επέκταση δεν θα έπρεπε να ελεγχθούν συγκεκριμένοι μόνο εκπαιδευτικοί αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ελεγχθεί το σύνολο όλων των διδασκόντων.

Οι διαδικασίες διαδικτυακής εκπαίδευσης έχουν ήδη προβλεφθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τέτοιες περιπτώσεις και θεωρούμε παράλογο να μην εφαρμοστούν για αυτό το μικρό διάστημα ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Να σημειωθεί ότι οι συστεγαζόμενες μονάδες των 28 και 57 Δημοτικών Σχολείων, ούτως ή άλλως στεγάζουν ένα αριθμητικό σύνολο μαθητών, που υπερβαίνει τις εκ κατασκευής προβλεπόμενες δυνατότητες της εγκατάστασης.

Εξ αρχής λοιπόν ο συνωστισμός και συγχρωτισμός είναι σχεδόν αναπόφευκτος.

Υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός οικογενειών, οι οποίες αποτελούνται από άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και οφείλουμε να τους σεβαστούμε και να τους προστατεύσουμε.

Ως γονείς είμαστε ανάστατοι και ζητάμε την άμεση κινητοποίησή σας, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των σχολείων μας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους μαθητές».

Διαφήμιση
Διαφήμιση