HomeHL-TOPΚόντρα συνηγόρων μετά την αναβολή της δίκης για τον φόνο Στρατάκη

Κόντρα συνηγόρων μετά την αναβολή της δίκης για τον φόνο Στρατάκη

“Άθλια μεθόδευση” – “Δεν το ζητήσαμε εμείς” 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις 17 Δεκεμβρίου, οπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost, αναβλήθηκε η δίκη που είχε σοκάρει το πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2017 με τη δολοφονία του 23χρονου κτηνοτρόφου Μανώλη Στρατάκη, καθώς απουσίαζε βασικός μάρτυρας με τους συγγενείς του θύματος να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους.

 

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονους διαξιφισμούς μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών, σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ. Από την πλευρά της υπεράσπισης του 22χρονου που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για τον φόνο, ειπώθηκε ότι πρόκειται για άθλια μεθόδευση, η οποία μοναδικό σκοπό είχε την καθυστέρηση της δίκης. Από την άλλη πλευρά υποστηρίχθηκε ότι δεν ήταν εκείνοι που ζήτησαν την αναβολή.

diki-2

Δείτε τι δήλωσαν, στο βίντεο του zarpanews.gr οι συνήγοροι υπεράσπισης Διονύσης Βέρρας, Γιώργος Κοκοσάλης, Γιώργος Φραντζεσκάκης και Γιώργος Περράκης, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης κατηγορίας, ο Αντώνης Βουλγαράκης:

https://www.youtube.com/watch?v=3IRSqyyc01A&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=9TDBxmX-JAU&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=HyKpJYPbKyc&feature=emb_logo

Η δίκη είχε ξεκινήσει υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με δεκάδες αστυνομικούς να φυλάσσουν το κτίριο, στον περίβολο του οποίου υπήρχαν συγγενείς και φίλοι και των δύο πλευρών. O θείος του θύματος, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι περιμένει παραδειγματική τιμωρία, ενώ η μητέρα του θύματος είχε μαζί της μεγάλη κορνίζα, όπου είχε τοποθετήσει φωτογραφία του γιου της:

https://www.youtube.com/watch?v=igna4mCpCa0&feature=emb_logo

dikh1-696x464

Υπενθυμίζεται ότι τον 22χρονο πρωτόδικα το δικαστήριο τον είχε κρίνει ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας επιβλήθηκε στον νεαρό κτηνοτρόφο κάθειρξη 37 ετών κατά συγχώνευση, γεγονός που σημαίνει ότι θα εκτίσει τελικά 25 χρόνια.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για απόπειρα ανθρωποκτονίας τον 54χρονο πατέρα του με την ποινή του να διαμορφώνεται επίσης στα 25 χρόνια.

Το χρονικό

Το φονικό είχε σημειωθεί την Κυριακή των Βαίων του 2017, σε αγροτική περιοχή των Ανωγείων. Οι κτηματικές διαφορές φόρτισαν τη συνάντηση των τριών ανδρών τη μοιραία ημέρα και πολύ γρήγορα η ένταση κορυφώθηκε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος καυγάς, στη διάρκεια του οποίου πατέρας και γιος κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν εναντίον του 23χρονου. Στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν ενώ ο αιμόφυρτος Μανόλης Στρατάκης που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στον θώρακα μεταφέρονταν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Οι γιατροί είχαν κρίνει πως ήταν απολύτως αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ωστόσο ο οργανισμός του νεαρού κτηνοτρόφου δεν άντεξε με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή καθ’ οδόν προς το εφημερεύον νοσοκομείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση