HomeHL-9Λήξη συναγερμού στο κρουαζιερόπλοιο: Αρνητικό και το τρίτο τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος

Λήξη συναγερμού στο κρουαζιερόπλοιο: Αρνητικό και το τρίτο τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος

Τα πρώτα τεστ σε εργαστήριο στην Κρήτη είχαν βγει οριακά θετικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρνητικά βγήκαν και τα τεστ του ΕΟΔΥ για τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff.

Τα δώδεκα μέλη του πληρώματος που είχαν βρεθεί θετικά στον κοροναϊό από μοριακό έλεγχο στον οποίο είχαν υποβληθεί στην Κρήτη έκαναν σήμερα και τρίτο τεστ το οποίο και βγήκε και αυτό αρνητικό, όπως είχε βγει και το δεύτερο.

https://www.youtube.com/watch?v=whV0oIorrUQ

Τα θετικά τεστ βγήκαν από ιδιωτικό εργαστήριο στο Ηράκλειο και ήταν οριακά θετικά με στελέχη του ΕΟΔΥ να τα χαρακτηρίζουν αμφίβολης αξιοπιστίας.

Στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο τα ξημερώματα «έδεσε» στον Πειραιά, βρέθηκαν απο το πρωί κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα οποία πήραν δείγματα και από επιφάνειες όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα.

Το «Mein Schiff 6» κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 04:58 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Από την πλευρά της TUI σημειώνουν ότι επιθυμία της εταιρείας είναι το κρουαζιερόπλοιο να συνεχίσει το δρομολόγιο κανονικά εφόσον το εγκρίνουν οι κρατικές αρχές.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα (το πλοίο ξεκίνησε στις 10 το βράδυ της Κυριακής από το Ηράκλειο για Κέρκυρα και Πειραιά). Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα στο πλήρωμα, με τα 12 να «βγαίνουν» αρχικά θετικά στον κορωνοϊό.

img_9123

Υπενθυμίζεται ότι το Mein Shiff 6 ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.

protothema, in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση