HomeHL-TOPΤα μέτρα που ισχύουν στην Κρήτη: Μάσκες, κλειστά καταστήματα, 50 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Τα μέτρα που ισχύουν στην Κρήτη: Μάσκες, κλειστά καταστήματα, 50 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρκετά είναι τα μέτρα για την προστασία του κορωνοϊού που ισχύουν και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στην περιφέρεια Κρήτης συνεχίζεται να ισχύει το μέτρο με το ανώτατο όριο των 50 ατόμων σε δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Το όριο των 50 ατόμων δεν αφορά στη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος (όπως παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής) και τις υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών.

Σε περίπτωση παράβασης, στα φυσικά πρόσωπα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ και στις επιχειρήσεις που διοργανώνουν εκδηλώσεις πρόστιμο 3.000 έως 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημερολογιακές ημέρες.

Ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Παράλληλα, στην περιφέρεια της Κρήτης συνεχίζεται να βρίσκεται σε ισχύ το μέτρο για τα κλειστά καταστήματα από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Επιτρέπεται, όμως, η διανομή προϊόντων (delivery), οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) τηρουμένης της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών, καθώς και drive-through και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων που ασκούν τις δραστηριότητες που καταλαμβάνονται από τους ΚΑΔ της παρούσας.

Η απόφαση αφορά και τις όμοιες δραστηριότητες που παρέχονται εντός των τουριστικών καταλυμάτων. Σε περίπτωση παράβασης, το διοικητικό πρόστιμο είναι 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας μέχρι και 20 ημέρες.

Σε Ηράκλειο και Χανιά υποχρεωτική χρήση μάσκας

Το μέτρο για την καθολική χρήση μάσκας συνεχίζεται να ισχύει σε Ηράκλειο και Χανιά έως και τις 4 Οκτωβρίου.

Τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα που από σήμερα κάνουν… πρεμιέρα σε Ηράκλειο και Χανιά είναι η αναστολή κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών όπως τα περίπτερα, τα μίνα μάρκετ και οι κάβες από τα μεσάνυχτα έως και τις 5 το πρωί.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση