HomeHL-9Καταδικάστηκε ο γονέας που χτύπησε τον καθηγητή

Καταδικάστηκε ο γονέας που χτύπησε τον καθηγητή

Σε 14 μήνες φυλάκισης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον γονέα που χτύπησε τον καθηγητή κατά την είσοδό του στο σχολείο, όταν έγινε σύσταση στο παιδί, να βάλει μάσκα, η οποία είναι υποχρεωτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το δικαστήριο των Χανίων τον έκρινε ένοχο για την επίθεση στον καθηγητή και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή.

Η κατάθεση του καθηγητή

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης κατάθεσε και ο καθηγητής ο οποίος δέχθηκε την επίθεση από τον γονέα.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το haniotika-nea.gr, ανέφερε:

«Kάποια στιγμή αντιλήφθηκα να μπαίνει ένας μαθητής χωρίς να φοράει μάσκα. Θεώρησα καλό με βάση τις οδηγίες που είχα να του πω. Παιδί μου σε παρακαλώ βάλε τη μάσκα, είπα.

Μου απάντησε “δεν φαραώ μάσκα”. Του είπα “αν δεν φοράς μάσκα πήγαινε έξω”.

Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα κάποιον να με κρατάει. Δέχθηκα μια κουτουλιά και μια κλωτσιά από τον κατηγορούμενο. Μάτωσα στη μύτη και είχα πονοκέφαλο. Τον άκουσα να με βρίζει χυδαία».

Ο καθηγητής είπε ότι έκτοτε έχει δεχθεί τηλεφωνικές απειλές.

Η κατάθεση του γονέα

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος γονέας αφού ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση δήλωση πως είναι κατά της χρήσης μάσκας για τα παιδιά.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο καθηγητής τράβηξε το παιδί από το χέρι και το παιδί έκλαψε. Τότε αυτός θόλωσε και αντέδρασε έτσι. Είπε επίσης ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του. Ζήτησε όμως να πει συγνώμη και ο καθηγητής από το παιδί του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση