HomeΚΡΗΤΗ2.000 στρέμματα γης γίναν στάχτη στο Χανδρά-Υπό έλεγχο οι φωτιές

2.000 στρέμματα γης γίναν στάχτη στο Χανδρά-Υπό έλεγχο οι φωτιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αλλά και τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή η Πυροσβεστική κατάφερε και έθεσε υπό έλεγχο και τα δύο πύρινα μέτωπα σε Χανδρά και Μεσαρά (δείτε εδώ)

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στον Χανδρά Σητείας και στο σημείο βρίσκονται 9 οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 άντρες και 6 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost στάχτη έγιναν 2.000 στρέμματα γης και συγκεκριμένα 1700 στρέμματα χορτολιβαδικής και 300 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Στη Μεσαρά η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και στην περιοχή παραμένουν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 άντρες.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη πλήρη καταγραφή των ζημιών στη Μεσαρά η φωτιά στο πέρασμά της κατέστρεψε ελιές, θερμοκήπια αλλά και θάμνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένας 25χρονος ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος της πυρκαγιάς.

Στο “πορτοκαλί” η Κρήτη

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Κρήτη βρίσκεται σε ψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς καθώς και σήμερα στο νησί μας πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση προς τους πολίτες του νησιού να είναι προσεκτικοί  και να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων ή το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση