HomeHL-WorldBild: Μέρκελ-Μακρόν ετοιμάζουν κοινή δράση για τη Μόρια

Bild: Μέρκελ-Μακρόν ετοιμάζουν κοινή δράση για τη Μόρια

Να μετεγκατασταθούν στην ΕΕ 400 προσφυγόπουλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχέδιο δράσης για τη μετεγκατάσταση τουλάχιστον 400 ανήλικων προσφύγων από τη Μόρια σε χώρες της ΕΕ φέρεται να ετοιμάζουν Ανγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων στο Βερολίνο, που επικαλείται η «Bild», η κοινή δράση αφορά Γαλλία, Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ, οι οποίες θα δεχθούν ανήλικους πρόσφυγες, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ.

Ο αριθμός των 400 προσφύγων ισχύει για όλες τις συμμετέχουσες χώρες, ωστόσο είναι άγνωστο πόσους θα πάρει η Γερμανία και κάθε χώρα.

Η Γερμανία ζήτησε από τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ να υποδεχθούν προσφυγόπουλα από τη Μόρια

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες για να συμμετάσχουν στη δράση. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία ζήτησε από τους ΥΠΕΞ της Ευρώπης να υποδεχθούν ασυνόδευτα παιδιά, τονίζοντας πως θα προσφέρει άμεση βοήθεια στην Ελλάδα, την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη χώρα έκαναν λόγο για εικόνες ντροπής.

Από την άλλη, σε μήνυμά του ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε τη στήριξή του στην Ελλάδα. «Η πυρκαγιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αποτελεί ένα επιπλέον δράμα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε δεινή κατάσταση. Η Γαλλία θα δώσει για άλλη μια φορά το »παρών» της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα», ανέφερε, προαναγγέλλοντας τη συνάντησή του σήμερα με τον Κ. Μητσοτάκη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση