HomeHL-9«Ψάχνουν» τις διοργανώτριες της μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας

«Ψάχνουν» τις διοργανώτριες της μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας

Ανησυχία για τη μαζικότητα των συλλαλητηρίων ενάντια στη χρήση μάσκας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο γυναίκες, 30 και 33 ετών, φέρονται σύμφωνα με την Αστυνομία ως οι διοργανωτές της μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τις μάσκες στα σχολεία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και σφοδρές αντιπαραθέσεις.

Είναι οι δύο που βρίσκονται στο επίκεντρο της δικογραφίας που σχηματίζεται από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων του τοπικού  lockdown και για παράβαση του άρθρου 284 ΠΚ.

Οι δύο νεαρές μητέρες αναζητήθηκαν χθες στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Όπως είχε ήδη γράψει το cretapost, μεγάλος αριθμός κόσμου συμμετείχε στην συγκέντρωση της Κυριακής στο κέντρο της πόλης, παρά το γεγονός ότι στο Ηράκλειο έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για τον για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, την υπόθεση παρακολουθούν στενά και οι εισαγγελικές Αρχές ενώ από την τοπική ΕΛΑΣ διαμηνύεται ότι πορεύονται με βάση τον νόμο και μόνο.

Μάλιστα έχει προκαλέσει αίσθηση ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου είναι η μοναδική που προχώρησε στον σχηματισμό δικογραφίας παρά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που καταγράφονται.

Στο άκουσμα και μόνο της δικογραφίας, Ηρακλειώτες καταφέρονται κατά των Αρχών αλλά και των ΜΜΕ, διαμηνύοντας ότι θα επαναλάβουν τη διαμαρτυρία και υπερασπίζονται με σθένος τις δύο γυναίκες, την ίδια ώρα άλλοι εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ τόσο κατά των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση όσο και κατά των αρμόδιων Αρχών που δεν την απέτρεψαν με ορατό κίνδυνο διασποράς του ιού.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι από πλευράς Αστυνομίας είχε προηγηθεί επικοινωνία με τους διοργανωτές πριν τη συγκέντρωση σε μία προσπάθεια τουλάχιστον να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, μάσκες και αποστάσεις.

syllalhthria-maskes-2

«Όταν αυτό ειπώθηκε δημόσια στην συγκέντρωση, ο κόσμος γιούχαρε την ΕΛΑΣ, αποδοκιμάζοντας πλήρως τις οδηγίες και τις συστάσεις» σχολίασε αξιωματικός.

«Ήταν τόσος κόσμος ο ένας πάνω στον άλλον και ανάμεσα τους δεκάδες παιδιά και μωρά.

Τα χέρια μας ήταν δεμένα», τόνισε. «Αν κάναμε οποιαδήποτε επέμβαση, θα είχαμε απρόβλεπτες καταστάσεις και θα έλεγαν ότι είμαστε βίαιοι σε μία ειρηνική διαμαρτυρία με γυναίκες και μικρά παιδιά».

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα μέτρα, μεταξύ άλλων, είναι η απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

syllalhthro-plateia-elef

Ανησυχία για τη μαζικότητα των συλλαλητηρίων ενάντια στη χρήση μάσκας

Η μαζικότητα που χαρακτήρισε τα συλλαλητήρια που έγιναν στο Ηράκλειο και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας ενάντια στη χρήση μάσκας και των άλλων μέτρων που θα εφαρμοστούν στα σχολεία, προκάλεσε τρόμο στους εκπαιδευτικούς.

Φοβούνται ότι από την ημέρα κιόλας του αγιασμού, θα κληθούν να διαχειριστούν γονείς που θα στέλνουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στο σχολείο. Αναρωτιούνται τι θα πρέπει να κάνουν και ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να τους παρέχει νομική κάλυψη καθώς ήδη αισθάνονται εκτεθειμένοι και ευάλωτοι απέναντι σε όσα συμβαίνουν.

Όπως λένε χαρακτηριστικά στην «Π» δάσκαλοι και καθηγητές, τη στιγμή που θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούμε όλοι για τα χρόνια προβλήματα της παιδείας, τις ελλείψεις σε προσωπικό και στέγη, εστιάζουμε σε άλλα σημεία και δημιουργούνται αντιπαλότητες που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους μαθητές και τη δημόσια εκπαίδευση, γενικότερα.

Ανησυχούν διότι δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά τείνει να δημιουργηθεί ένα κίνημα που «φουντώνει» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φοβούνται ότι από την ερχόμενη βδομάδα, οπότε και ανοίγουν τα σχολεία, θα πρέπει να παίξουν ένα ρόλο που δεν είναι καθόλου εκπαιδευτικός, δηλαδή να προσπαθούν να συμμορφώσουν τα παιδιά στους νέους κανόνες και να προστατεύσουν τους ίδιους, τους άλλους μαθητές και τις οικογένειές τους από όσους δεν τηρούν τα μέτρα και, μάλιστα, εκ πεποιθήσεως.

Ήδη, γονείς ανταλλάσσουν διαδικτυακά μηνύματα προκειμένου να συσπειρωθούν και να προβούν σε ανάλογες κινήσεις έξω από τα σχολεία.

Ετοιμάζονται να κάνουν ακόμα και καταλήψεις διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα.

Θεωρούν πως με τις μάσκες φιμώνονται τα παιδιά ενώ κυκλοφορούν ακόμα και φήμες ότι τα παγουρίνο που θα μοιραστούν έχουν εμποτιστεί με ουσίες που στόχο έχουν να ελέγχουν τους μαθητές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση