HomeHL-9Στο Ηράκλειο ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ: «Τα τοπικά περιοριστικά μέτρα είναι για καλό»

Στο Ηράκλειο ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ: «Τα τοπικά περιοριστικά μέτρα είναι για καλό»

Παράταση των μέτρων αν δεν υπάρξει συμμόρφωση-Συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τα τοπικά περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο είναι για καλό, είναι προσωρινά και έχουμε δει, ότι, όπου εφαρμόζονται αποδίδουν. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να τηρούνται ώστε να δούμε το επιδημιολογικό φορτίο που έχει αυτή την στιγμή το Ηράκλειο όπως και στα Χανιά».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας  Παναγιώτης Αρκουμανέας ,κατά την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα  στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για τον περιορισμό διασποράς του covid-19.

Που βασίστηκε η απόφαση λήψης των περιοριστικών μέτρων

Θέλουμε όλοι να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα, ώστε να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο που έχει το Ηράκλειο και τα Χανιά, είπε χαρακτηρηστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η απόφαση λήψης των περιοριστικών μέτρων βασίστηκε σε μία σειρά δεδομένων σε συνδυασμό με τα στοιχεία σχετικά με ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και είχαν βρεθεί το προηγούμενο διάστημα στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των διακοπών τους.

Αισιόδοξος ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ- Δεν αποκλείεται παράταση των μέτρων αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα

Δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει την αισιοδοξία του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα θα αποδώσουν, αναφέροντας το παράδειγμα της Ξάνθης ή του Πόρου, που τα πράγματα ήταν δυσκοότερα από το Ηράκλειο.

‘Οπως επισήμανε πάντως αν οι πολίτες δεν υπακούσουν στα νέα μέτρα δεν αποκλείεται να υπάρχει παράταση τους.

https://www.youtube.com/watch?v=ZwWnBN8FLio&feature=emb_logo

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τη σειρά του ενημέρωσε για όλα τα μέτρα πρόληψης που έχει λάβει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας από την έναρξη της πανδημίας για την προστασία των πολιτών.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς ανέφερε, ότι, συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα για την νόσο COVID-19 στο νησί, η εικόνα που παρουσιάζουν οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι αυξημένοι έλεγχοι από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, και η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων από σήμερα στο Ηράκλειο με στόχο την μείωση του επιδημιολογικού φορτίου και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

https://www.youtube.com/watch?v=jBO1CAsB-Gk&feature=emb_logo

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας  σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Η συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια Κρήτης είναι εξαιρετική από την πρώτη ημέρα της πανδημίας και ευχαριστούμε δημόσια και τον Περιφερειάρχη για τα καλά αποτελέσματα που υπάρχουν σε όλο το νησί για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί».

Το μεσημέρι επισκέφθηκε το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης ενώ μετέβη και στα Χανιά προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και τους διοικητές των νοσοκομείων Χανίων και Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα, ανακοινώθηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για το Ηράκλειο, που τίθενται σε ισχύ από σήμερα το πρωί και για 14 ημέρες.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Η τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη για να ξεπεράσουμε μαζί αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση όσο πιο ανώδυνα γίνεται»

 Στην ενημερωτική  συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της  Τρίτης 1η Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΙΚΑ Εσταυρωμένου), συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι διοικητές του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου κ.κ. Χαλκιαδάκης και Τερζάκης αντίστοιχα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Ανδρεαδάκης, ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών  του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γκίκας, ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ κ. Σουρβίνος, ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Αγαπίου και  διαδικτυακά η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη.

dimarchos-syskepsi-eody

Αντικείμενό της συζήτησης ήταν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα 31 Αυγούστου για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί της Τρίτης και θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Αμέσως μετά την σύσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ για τα ειδικά μέτρα τα οποία θα ισχύσουν στο Ηράκλειο για τις επόμενες δυο εβδομάδες. Πρόκειται για μέτρα που είναι προληπτικά και έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Η τήρησή τους από όλους μας είναι επιβεβλημένη προκειμένου μαζί να ξεπεράσουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση, όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται».

https://www.youtube.com/watch?v=34e2dp-wDBo&feature=emb_logo

Διαφήμιση
Διαφήμιση