HomeHL-9Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους για το Ηράκλειο – Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις

Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους για το Ηράκλειο – Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις

Σε ισχύ από σήμερα τα έκτακτα μέτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι μάσκες είναι πλέον υποχρεωτικές και στους εξωτερικούς χώρους στο Ηράκλειο από σήμερα, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό.

Από σήμερα, το Ηράκλειο, μετά τα Χανιά, «μπήκε στο μοντέλο της Μυκόνου και του Πόρου» που σημαίνει ότι εκτός από την υποχρεωτική χρήση μασκών αναβάλλονται κι όλες οι εκδηλώσεις όπως γάμοι, βαφτίσια, πανηγύρια κτλ.

Τα μέτρα αυτά ήρθαν μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού που έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό στο Ηράκλειο και η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα το πρωί μέχρι και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις έξι το πρωί είναι:

-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

-Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Μήνυμα από το 112 για τα νέα μέτρα

Νέο μήνυμα έστειλε χθες λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ειδοποίηση στα κινητά τηλέφωνα των Ηρακλειωτων με το οποίο τους καλεί να φορούν υποχρεωτικά μάσκα

Στο μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες από το 112, τονίζεται ότι το επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στο Ηράκλειο είναι αυξημένο και τους καλεί να ακολουθήσουν τα μέτρα, να είναι σε επιφυλακή, να μείνουν ασφαλείς και να μείνουν υγιείς.

Το ίδιο μήνυμα ήταν γραμμένο και στην Αγγλική γλώσσα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση