HomeHL-9Πλακιωτάκης: «Όπου εντοπίζονται παραβάσεις, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα»

Πλακιωτάκης: «Όπου εντοπίζονται παραβάσεις, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα»

Στο λιμάνι του Ηρακλείου για να διαπιστώσει την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να διαπιστώσει την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Για την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποτελεί καθοριστική προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων των νησιών, των μελών των πληρωμάτων και των επιβατών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

nnnn

Παράλληλα υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο, άλλα όπως διαπιστώθηκε, οι επιβάτες συνεργάζονται και συμμορφώνονται στα περιοριστικά μέτρα προστασίας, επιδεικνύοντας την απαραίτητη ατομική ευθύνη.

ikona_viber_2020-08-07_20-39-10

«Φορούν μάσκες τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων. Είναι απαραίτητο τόσο οι επιβάτες, τα μέλη του πληρώματος και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες να βοηθήσουν για το βέλτιστο τελικό αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι στόχος του Υπουργείου είναι να υπάρχει ασφάλεια και σε όσους επιλέγουν να επισκεφθούν τη χώρα μας με πλοίο .

ikona_viber_2020-08-07_20-39-40

Σε ότι αφορά τα πρόστιμα που βεβαιώνονται τις τελευταίες ημέρες σε ημερόπλοια, από τη Χερσόνησο μέχρι τα Χανιά ο κ. Πλακιωτάκης ήταν κατηγορηματικός. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε δεν υπάρχει τιμαριωτική διάθεση, ωστόσο όπου εντοπίζονται παραβάσεις, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

nnn2

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες βεβαιώθηκε άλλο ένα πρόστιμο, ύψους 1.000 ευρώ, σε ημερόπλοιο στην περιοχή της Χερσονήσου,καθώς όπως διαπιστώθηκε δεν τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη επιβλήθηκε πρόστιμο στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Σφακιά-Γαύδος από κλιμάκιο του Λιμενικού καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο πλοίο βρίσκονταν περισσότεροι επιβάτες από την προβλεπόμενη χωρητικότητά του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση