HomeCity Guide«Φαεθων» του Οβίδιου και του Ευριπίδη στο Ηράκλειο

«Φαεθων» του Οβίδιου και του Ευριπίδη στο Ηράκλειο

Στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Φαέθων» που παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στο Ηράκλειο, και που αφορά στο γνωστό μύθο του Φαέθοντα, όπως καταγράφεται στις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου (μετάφραση Θεόδωρος Παπαγγελής) και στα σωζόμενα αποσπάσματα της τραγωδίας του Ευριπίδη (μετάφραση Γιώργος Σαμπατακάκης).

Το Σάββατο 8 & Κυριακή 9, Αυγούστου 2020 στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα)
Ώρα έναρξης: 7:30 μμ – ώρα προσέλευσης 7:00 μμ
Είσοδος: Ελεύθερη

Δραματουργική επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου Ερμηνεύουν: Μαρία Σκουλά, Μάξιμος Μουμούρης, Λάμπρος Κωνσταντέας Μουσική: Σόλης Μπαρκή Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Τρεις ερμηνευτές αποδίδουν την περιπέτεια του νεαρού Φαέθοντα, νόθου γιου του Ήλιου και της Κλυμένης, που αναζήτησε τον πατέρα του, οδήγησε το ηλιακό του άρμα και μετά από μια ξέφρενη πορεία στον ουρανό καταποντίστηκε, πυρπολώντας τα δάση, στερεύοντας ποτάμια και πηγές και προκαλώντας έτσι μια άνευ προηγουμένου οικουμενική καταστροφή. Την αφήγηση – άλλοτε διαλογική, άλλοτε χορική – θα συνοδεύει ζωντανά με τους ήχους κρουστών, ένας δεξιοτέχνης στο είδος μουσικός.
Οι παραστάσεις σχεδιάζονται να δοθούν με το φως της μέρας – οι ερμηνευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα κείμενα, με σκηνικό τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του κάθε αρχαιολογικού χώρου.
Τη νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, υπογράφει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου, Έφη Θεοδώρου.
Με την συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΗΜ.: Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο του και μέχρι την τοποθέτηση του στην θέση του, καθώς και κατά την έξοδο του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση